Kurtalan’da doludan zarar gören tarım arazilerinde inceleme

Siirt 08.05.2024 - 20:11, Güncelleme: 08.05.2024 - 20:11 3240 kez okundu.
 

Kurtalan’da doludan zarar gören tarım arazilerinde inceleme

Kurtalan’da dolu yağışından etkilenen tarım alanlarında zarar tespiti yapıldı
Etkili olan dolu yağışı sonrası Kurtalan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlileri tarım arazilerin de meydana gelen zarar ziyan oranını tespit etmek amacıyla sahada kontroller yaptı. Kurtalan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlileri birkaç gün önce ilçeye bağlı Karabağ ve Tosunbağı Köylerinde etkisini gösteren dolu yağışı nedeniyle zarar gören tarım arazileri için hasar tespit çalışması yürüttü. Zarar gören tarım arazilerinde hasar tespit çalışması yürüten Kurtalan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlileri bu kapsamda, hububat ekili arazilerle birlikte fıstık ve üzüm bahçelerinde de gerekli kontrolleri sağlayıp hasar durumlarını kayda aldı. Yapılan kontrollerde arazi sahipleriyle de görüşen görevliler yapılan incelemeler sonucu tutulan raporların İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne sunulacağını dile getirdi. (Abdulaziz ÖZCAN)
Kurtalan’da dolu yağışından etkilenen tarım alanlarında zarar tespiti yapıldı

Etkili olan dolu yağışı sonrası Kurtalan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlileri tarım arazilerin de meydana gelen zarar ziyan oranını tespit etmek amacıyla sahada kontroller yaptı.

Kurtalan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlileri birkaç gün önce ilçeye bağlı Karabağ ve Tosunbağı Köylerinde etkisini gösteren dolu yağışı nedeniyle zarar gören tarım arazileri için hasar tespit çalışması yürüttü.

Zarar gören tarım arazilerinde hasar tespit çalışması yürüten Kurtalan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlileri bu kapsamda, hububat ekili arazilerle birlikte fıstık ve üzüm bahçelerinde de gerekli kontrolleri sağlayıp hasar durumlarını kayda aldı.

Yapılan kontrollerde arazi sahipleriyle de görüşen görevliler yapılan incelemeler sonucu tutulan raporların İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne sunulacağını dile getirdi.

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.