Kurtalan’da encümen seçimi yapıldı

Siirt 07.05.2024 - 19:25, Güncelleme: 07.05.2024 - 19:25 6745 kez okundu.
 

Kurtalan’da encümen seçimi yapıldı

Kurtalan’da Köylere Hizmet Götürme Birliği Yönetim Kurulunun Encümen seçimi gerçekleştirildi.
 3 İl Genel Meclis Üyesi ve 6 köy muhtarı adayının yarıştığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Yönetim Kurulu Encümen seçimi sonuçları belli oldu. 5355 sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanunu ilgili maddesi uyarınca Köylere Hizmet Götürme Birliği Yönetim Kurulunun oluşturulabilmesi amacıyla Kurtalan Öğretmen Evi Konferans Salonunda Encümen seçimi gerçekleştirildi. Saat 14.00’da Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan seçim programına katılan Kurtalan Kaymakamı Samet Serin seçimin hayırlara vesile olmasını dileyerek oyunu kullanırken  2 İl Genel Meclis Üyesi ve 2 Köy Muhtarının seçildiği Köylere Hizmet Götürme Birliği Yönetim Kurulu Encümen seçiminde aday olan İl Genel Meclis Üyeleri için toplam 84 oy kullanılırken seçimde 42 oy alan Ak Parti Kurtalan Siirt İl Genel Meclis Üyesi Hikmet Deryalar ve 26 oy alan DEM Parti Kurtalan Siirt İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Karuç yönetim kuruluna seçildi. Aday olan köy muhtarları için ise kullanılan 97 oydan 35 oyu alan Gürgöze Muhtarı Yüksel Karataş ve 21 oyu alan Tütün Köyü Muhtarı Behçet Deniz Köylere Hizmet Götürme Birliği Yönetim Kurulu Encümen listesine girmeye hak kazandı. Gerçekleşen Köylere Hizmet Götürme Birliği Yönetim Kurulu Encümen seçim için toplam 3 İl Genel Meclis Üyesi ve 6 köy muhtarı aday olarak yarıştı. (Abdulaziz ÖZCAN)
Kurtalan’da Köylere Hizmet Götürme Birliği Yönetim Kurulunun Encümen seçimi gerçekleştirildi.

 3 İl Genel Meclis Üyesi ve 6 köy muhtarı adayının yarıştığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Yönetim Kurulu Encümen seçimi sonuçları belli oldu.

5355 sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanunu ilgili maddesi uyarınca Köylere Hizmet Götürme Birliği Yönetim Kurulunun oluşturulabilmesi amacıyla Kurtalan Öğretmen Evi Konferans Salonunda Encümen seçimi gerçekleştirildi.

Saat 14.00’da Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan seçim programına katılan Kurtalan Kaymakamı Samet Serin seçimin hayırlara vesile olmasını dileyerek oyunu kullanırken

 2 İl Genel Meclis Üyesi ve 2 Köy Muhtarının seçildiği Köylere Hizmet Götürme Birliği Yönetim Kurulu Encümen seçiminde aday olan İl Genel Meclis Üyeleri için toplam 84 oy kullanılırken seçimde 42 oy alan Ak Parti Kurtalan Siirt İl Genel Meclis Üyesi Hikmet Deryalar ve 26 oy alan DEM Parti Kurtalan Siirt İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Karuç yönetim kuruluna seçildi.

Aday olan köy muhtarları için ise kullanılan 97 oydan 35 oyu alan Gürgöze Muhtarı Yüksel Karataş ve 21 oyu alan Tütün Köyü Muhtarı Behçet Deniz Köylere Hizmet Götürme Birliği Yönetim Kurulu Encümen listesine girmeye hak kazandı.

Gerçekleşen Köylere Hizmet Götürme Birliği Yönetim Kurulu Encümen seçim için toplam 3 İl Genel Meclis Üyesi ve 6 köy muhtarı aday olarak yarıştı.

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.