Mahalleli okul bahçesindeki elektrik trafosunun kaldırılmasını istiyor

Siirt 03.05.2024 - 18:58, Güncelleme: 03.05.2024 - 18:58 4072 kez okundu.
 

Mahalleli okul bahçesindeki elektrik trafosunun kaldırılmasını istiyor

Fırat Mahallesi sakinleri MEB’in genelgesine rağmen Atatürk İlkokulu bahçesine yerleştirilen trafonun kaldırılmasını istiyor.
Dicle Elektrik tarafından Atatürk İlkokulu bahçesine velilerin tepkisine rağmen yerleştirilen elektrik trafosu tedirgin ediyor. İlkokul bahçesinde anaokulu öğrencileri ile birlikte 1700 öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Fırat Mahallesi Muhtarı Erdem Karataş, trafonun zaman kaybedilmeden kaldırılması gerektiğini vurguladı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın okul bahçelerine elektrik trafosu yerleştirilmemesine dair genelgesini hatırlatan Karataş, “Milli Eğitim Bakanlığının 2018 yılında yayınladığı genelgenin “F” bendinde "Okul bahçesinde öğrenciler için tehlike oluşturan trafo, yüksek gerilim hatları gibi ciddi ve yakın tehlike kaynaklarının acilen kaldırılması" kararına rağmen Dicle Elektrik Atatürk İlkokulu bahçesine velilerimizin şikayetine rağmen elektrik trafosu yerleştirmiş. Okul bahçesinde oynayan çocuklar için büyük bir tehlike arz eden elektrik trafosunun bir an önce kaldırılmasını istiyoruz. Burada oynayan çocuklarımızın birinin başına elektrik trafosu yüzünden bir şey gelirse hesabını kim verecek. Bu trafoların okuldan en az 50 metre uzakta olması gerekir." dedi. Bu arada Kurtalan’da birçok okulun bahçesinde elektrik trafosu yerleştirilmiş durumda. (Abdulaziz ÖZCAN)
Fırat Mahallesi sakinleri MEB’in genelgesine rağmen Atatürk İlkokulu bahçesine yerleştirilen trafonun kaldırılmasını istiyor.

Dicle Elektrik tarafından Atatürk İlkokulu bahçesine velilerin tepkisine rağmen yerleştirilen elektrik trafosu tedirgin ediyor.

İlkokul bahçesinde anaokulu öğrencileri ile birlikte 1700 öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Fırat Mahallesi Muhtarı Erdem Karataş, trafonun zaman kaybedilmeden kaldırılması gerektiğini vurguladı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın okul bahçelerine elektrik trafosu yerleştirilmemesine dair genelgesini hatırlatan Karataş,

“Milli Eğitim Bakanlığının 2018 yılında yayınladığı genelgenin “F” bendinde "Okul bahçesinde öğrenciler için tehlike oluşturan trafo, yüksek gerilim hatları gibi ciddi ve yakın tehlike kaynaklarının acilen kaldırılması" kararına rağmen Dicle Elektrik Atatürk İlkokulu bahçesine velilerimizin şikayetine rağmen elektrik trafosu yerleştirmiş. Okul bahçesinde oynayan çocuklar için büyük bir tehlike arz eden elektrik trafosunun bir an önce kaldırılmasını istiyoruz. Burada oynayan çocuklarımızın birinin başına elektrik trafosu yüzünden bir şey gelirse hesabını kim verecek. Bu trafoların okuldan en az 50 metre uzakta olması gerekir." dedi.

Bu arada Kurtalan’da birçok okulun bahçesinde elektrik trafosu yerleştirilmiş durumda.

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.