15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü Siirt'te Kutlandı

Programda konuşan Siirt Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, "15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü 2008 yılından beri kutlanmaktadır. Ülkemizde yaklaşık 2 milyon 300 bin çiftçimiz bulunurken, kadın çiftçi sayımız ise 305 bin civarındadır. Tarım ve Orman Bakanlığımızın kadınlara ve gençlere yönelik uygulamaya koyduğu yeni tarımsal destekleme modeliyle bu sayının hızla artmasını bekliyoruz. Bölgemizdeki huzur ortamıyla birlikte köylere dönüş hızlanmış, tarımsal üretim artmıştır. Kadınların elinin değdiği yerde bereket olduğuna inanıyoruz. İlimizde artan bağcılık yatırımlarından birini de Gülbahar Hanım’ın bahçesinde gerçekleştiriyoruz. Hem 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nü kutluyoruz hem de Gülbahar Hanım’ın telli terbiye sistemli bağının hayırlı olmasını temenni ediyoruz," dedi.

Kadın çiftçi Gülbahar Kaya Özer ise tarımla uğraşmaktan ve 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü'nün kendi bahçesinde kutlanmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Çağbaşı köyünde düzenlenen etkinliğe Siirt Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, il müdürlüğü yetkilileri, teknik personel, Çağbaşı Köyü Muhtarı Lokman Nas ve Gülbahar Kaya Özer’in ailesi katıldı.x

(Siirt Tarım ve Orman Müdürlüğü Basın)