15 Temmuz Parkı’nda Çocuklar Tehlike Altında

Yağmur, kar ve don gibi etkenler nedeniyle zemin kaplamalarının bozulduğu ve yerinden söküldüğü oyun alanlarının, çocuklar için yeniden güvenli hale getirilmesini isteyen anne ve babalar talepte bulunuyor.

Kurtalan'da ilçe halkının aileleriyle keyifli vakit geçirmek için sıkça gittiği noktalardan biri olan 15 Temmuz Parkındaki çocuk oyun alanlarında, kauçuk zeminlerin tahrip olması ve sökülmesi, oyun oynayan çocuklar için büyük bir tehlike oluşturuyor.

İlçe halkı, kauçuk kaplamaların zemine sağlam bir şekilde yapıştırılması gerektiğini vurgularken, bu kaplamalar olmadan çocukların güvenli şekilde oyun oynayamayacağını belirtiyor.

Konuya ilişkin gazetemize konuşan Savaş Karataş, çocuklarını eğlenceli vakit geçirmeleri için oyun alanlarına getirdiklerini ancak düşme durumunda yaralanmalarından korktuğu için serbest bırakmadığını söyledi.

Karataş, zeminlerdeki kauçukların sağlam şekilde monte edilmesi gerektiğini ifade ederek, şu sözleri kullandı:
"Bu oyun alanlarındaki kauçukları geçen yıl onardılar ama maalesef özellikle yağışlardan hemen etkilenip kabararak yerinden sökülmeye başladılar. Bu tür sorunların önüne geçilmesi ve çocuklarımızın güvenli bir şekilde parklarda oynayabilmesi için kauçukların sağlam şekilde onarılması gerekiyor."

 

 

(Ahmet Şinasi KILIÇASLAN)