2025 Kurban Bayramı Ne Zaman? Tatil Kaç Gün Olacak? Arefe Günü Hangi Tarihte? Bayram Hangi Gün Başlıyor, Ne Zaman Bitiyor?

Kurban Bayramı'nın 2025 yılı için tarihleri, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan dini takvimle netleşti. Buna göre, Kurban Bayramı 6 Haziran 2025 Cuma günü başlayacak ve 9 Haziran 2025 Pazartesi günü sona erecek. Bayram, 4 gün boyunca 6-7-8-9 Haziran tarihleri arasında idrak edilecek. Bayramın arefesi ise 5 Haziran 2025 Perşembe günü gerçekleşecek.

Kurbanın Dini Dayanağı Nedir?

Kurban ibadeti, Kur'ân-ı Kerîm, Sünnet ve icmâ ile sabit bir ibadettir ve hicretin ikinci yılında meşru kılınmıştır. Kur'ân-ı Kerîm’de, kurbanlık hayvanlar üzerine Allah'ın adının anılması gerektiği belirtilir ve bu ibadet ümmetler için bir farz kılınmıştır (Hac, 22/28; 22/34).

Hz. Peygamber (s.a.s.), kurban kesmenin Allah katında en sevimli ibadetlerden biri olduğunu ve bu ibadetin kabul edileceğini ifade etmiştir. Kendisi de her yıl düzenli olarak kurban kesmiş ve Müslümanların bu konuda ittifak içinde olduğunu vurgulamıştır.

(Haber Merkezi)