7 Bin 633 Kursiyer Kayıt Yaptırdı

Kurtalan Halk Eğitim Merkezi, 2023/2024 eğitim öğretim yılı dönemini başarıyla tamamladı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Adil Taşkıran,  özellikle kadınlara yönelik kurslara ağırlık verilen kurslarda büyük bir başarının elde edildiğini dile getirip yeni dönem için hazırlıklara başladıklarını ifade etti.

Taşkıran, Kurtalan Halk Eğitim Merkezinde 2023/2024 eğitim öğretim yılı dönemi içerisinde toplam 391 kursun açıldığını ve bu kurslara büyük bir katılım sağlandığını dile getirerek birçok kişinin sertifika sahibi olduğunu aktardı.

Kurtalan Halk Eğitim Merkezinde 2023/2024 eğitim öğretim yılı dönemi içerisinde toplam 7 bin 633 kursiyerin kayıt yaptırdığını dile getiren Taşkıran, Halk Eğitim Merkezi’nin yanı sıra kurslar Aile Destek Merkezleri ve Çok Amaçlı Toplum Merkezlerinde de başarılı eğitim faaliyetlerinin tamamlandığını aktardı.

Yoğun bir katılımla başladıkları 2023/2024 eğitim öğretim yılı dönemi verimli geçtiğini söyleyen Taşkıran, “Geçtiğimiz eğitim ve öğretim yılında konfeksiyon, nakış-dikiş, el sanatları, aşçı yardımcılığı, bayan kuaförlüğü, trikotaj, halı ve kilim dokuma, fitness,  çocuklar ve yetişkinler için Kur-an’ı Kerim kursları gibi birçok kurs açtık. Kurslarımıza kayıt yaptıran kursiyerlerimizin büyük bir bölümü başarılı bir şekilde eğitimlerini aldı.  Hayat boyu öğrenme programına katılım oranı Türkiye geneli yüzde 8 iken bizde ise bu oran genel ortalamadan 4 puan yüksekte olup yüzde 12 olarak gerçekleşti. Önümüzdeki eğitim ve öğretim yılı için hedefimiz yüzde 15 -20 arası bir oran. Bu başarının arkasında özverili çalışmalarımızın olduğunu belirtmekte fayda var bu şu anlama geliyor ki Kurtalan nüfusunun yüzde 10’nunu halk eğitimle tanışmıştır.” dedi.

 

(Abdulaziz ÖZCAN)