AstraZeneca Türkiye, sağlık alanında çalışmalar yapan startup'larla buluştu

İSTANBUL (AA) - AstraZeneca Türkiye, sağlık sektöründe yeni nesil teknolojilerin ve yenilikçi fikirlerin paylaşıldığı AZ Lab Türkiye Startup Demo Day etkinliğini düzenledi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, AstraZeneca Türkiye yönetim kurulu üyeleri ve şirketin çeşitli fonksiyonlarından ekiplerin de katılımı ile sanal ortamda gerçekleşen etkinlikte, Türkiye'de sağlık alanında çalışmalar yapan SmartAlpha AI, AI Vision Tech, PhiTech Bio, PONS ve ViraSoft firmaları yenilikçi çözümlerini paylaştı.

Etkinliğe katılan startup'lar aynı zamanda, ülkemizde yapay zeka teknolojileri ile ilgili farkındalığı artıran, bu alandaki ekosistemin ve işbirliklerinin gelişmesine katkılar sunan Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi'nin destekçileri arasında da yer alıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen AstraZeneca Türkiye Ülke Başkanı Ecz. Serkan Barış, sağlık sektöründe yeni teknolojilerin hızla benimsendiğini ve dijitalleşmenin arttığını belirterek, hasta yolculuğunu ve ilaç geliştirme süreçlerinin köklü bir şekilde dönüştürdüğünü ifade etti.

Barış, AstraZeneca olarak dijital inovasyonun gücünden yararlanarak hastalarına en iyi çözümleri sunmayı amaçladıklarını kaydederek, "Bu amaçla ilkini gerçekleştirdiğimiz AZ Lab Türkiye Startup Demo Day ile sağlık sektöründeki startup ekosistemini tanıma fırsatını bulduk. Türkiye'de sağlık alanında çalışmalar yapan startup'ların yenilikçi çözümlerini dinlediğimiz buluşmamızda, özellikle tanı ve tarama süreçlerini kapsayan ve sağlık sektörünün geleceğini şekillendirebilecek alanlarda geliştirilen çözümlerle ilgili detaylı bilgiler aldık. Sağlık sektörüne katkı sağlayacağına inandığımız ve iş ihtiyaçlarımıza uygun olduğunu düşündüğümüz girişimler ile önümüzdeki dönemde detaylı görüşmeler gerçekleştirerek potansiyel işbirliklerini değerlendirmeyi planlıyoruz. Teknolojinin sunduğu olanaklar sayesinde sağlık hizmetlerinde yaşanmaya başlayan dönüşümün bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz ve gelecekteki sağlık çözümlerini şekillendirme yolunda atacağımız adımları sabırsızlıkla bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.