Deryalar’dan Gözpınar Köyüne Müjde!

Ak Parti Siirt Kurtalan İl Genel Meclis Üyesi Hikmet Deryalar Kurtalan’a bağlı Gözpınar Köyünde yeni bir Aile Sağlık Merkezinin kurulacağının müjdesini verdi.

Deryalar, Kurtalan’a bağlı olan ve birçok köyün geçiş güzergahında yer alan Gözpınar Köyünde yapılması planlanan Aile Sağlık Merkeziyle Gözpınar  Köyü ve gurup köylerde ihtiyaç duyulan sağlık hizmetlerinin giderileceğini belirterek “Birkaç gün önce Gözpınar Köyünde yeni bir Aile Sağlık Merkezinin kurulacağının müjdesini aldım. Son derece sevindirici bir haber çünkü Gözpınar Köyü ve gurup köylerde sağlık hizmetleriyle ilgili sorunlar yaşanıyordu. Yapılacak olan yeni Aile Sağlık Merkeziyle birlikte buralarda yaşayan halkımızın sağlık alanındaki ihtiyaçları karşılanmış olacak.” dedi.

Gözpınar Köyünde yapılması planlanan Aile Sağlık Merkezinin tamamlanmasıyla birlikte 112 Acil Sağlık Merkezinin de aynı yerde kurulması için girişimde bulunacaklarını aktaran Deryalar, “Yapılması planlanan Aile Sağlık Merkezinin yanında 112 Acil Sağlık Merkezinin de Gözpınar Köyümüzde kurulması için girişimlerimiz olacak. Çünkü buralarda yaşanan hasta vakalarıyla ilgili erken erişimi sağlayan bir birim kurulması şart. Sağlıkta bazen saniyelerin bile büyük değeri oluyor. Yapılacak olan Aile Sağlık Merkezinin yanında 112 Acil Sağlık Merkezinin de kurulmasını hedefliyoruz.” açıklamasını yaptı.

(Ahmet Şinasi KILIÇASLAN)