Fıstık Dikim Zamanı Yaklaşıyor! Fidan Satışları Başladı

Sonbahar mevsimiyle birlikte fıstık ekimi yapmak isteyen vatandaşlar için toplu fidan satışları başladı. Fidanlarını şimdiden satın alan müşteriler, ödemelerini yaparak sipariş verdikleri fidanları ayırtabiliyor.

Fıstık fidanı üreticileri, satışını yaptıkları fidanları işaretleyip Şubat ve Mart ayına kadar muhafaza ediyor.

Kurtalan’a bağlı Uluağaç Köyü’nde fidan üretimi yapan Kural Fidancılık’ın sahibi Seyfi Kural, 2024 yılı içerisinde ekilen tohumlardan yetiştirilen fıstık fidanlarının satışına başlandığını açıkladı.

Kural, ödemesi yapılan fidanların sıra düzenine göre ayrıldığını ve müşteriler gelip teslim alana kadar tüm bakım işlemlerinin kendisi tarafından yapıldığını belirtti. “Yetiştirdiğim fıstık fidanları bölgenin en iyileri arasında yer alıyor. Gerekli tüm bakımları bizzat ben yapıyorum,” diyen Kural, fidanların kalitesine dikkat çekti.

Gübreleme, ilaçlama ve budama gibi işlemlerin eksiksiz uygulandığını söyleyen Kural, fidanların normalden daha iyi gelişim gösterdiğini ve 18 yıllık tecrübesiyle bu işi yaptığını vurguladı.

Seyfi Kural, fıstık fidanı dikmek isteyenlerin kendisine 0536 917 68 19 numaralı telefon hattından ulaşabileceğini belirtti.

 

(Ahmet Şinasi KILIÇASLAN)