Garzan Ovası’nda TMO buğday alımlarını tamamladı, zahireciler hububat alımına devam ediyor

Dün yapılan son buğday alımıyla birlikte TMO Kurtalan Ajans Müdürlüğünde hububat alımı tamamlandı.

Çiftçi Kayıt Sisteminde kaydı bulunmayan çiftçiler ve kaydı olup ta çeşitli nedenlerle TMO’ya ürettiği mahsulü satmayan çiftçiler ürünlerini zahirecilere satabilmekteler.

Kurtalanlı zahireciler çiftçilerin mağdur olmaması ve kendilerinin de sezon sonuna doğru son ticaretlerini yapa bilmeleri adına alımlarına devam edeceklerini kaydederek satın aldıkları mahsulleri Gaziantep’te bulunan şirketlere sattıklarını söylüyorlar.

Kurtalan Kapalı Çarşı Pasajında zahirecilik yapan İbrahim Nas, elinde mahsulü bulunan çiftçilerin mağdur olmamaları ve ürettikleri ürünü nakitte çevirebilmeleri adına hububat alımlarına devam ettiklerini kaydederek “TMO dün itibari ile son alımlarını gerçekleştirdi, ÇKS kaydı olmayan veya olupta çeşitli nedenlerle ürettiği mahsulleri TMO’ya teslim etmeyen çiftçilerin ürünlerini satın almaya devam ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

Nas, satın aldıkları hububatı Gaziantep’te bulunan fabrika ve şirketlere sattıklarını aktararak “Bizim çiftçiden aldığımız hububatın büyük bir kısmı Gaziantep’e gidiyor. Şuan kilosunu 8.250 liradan buğday satın alıyoruz, 18 buçuk liradan da yüzde 6 kırmızı mercimek alıyoruz. Masraf ve giderlerini hesaba katarak satın aldığımız ürünlerin üstüne bir miktar kar koyarak satıyoruz.” dedi.

(Mehmet Sadık AKSOY)