Güzlük Ekim Öncesi Tedarikçiler Hazır

Güzlük dönem tarımsal faaliyetler öncesi zirai makine ve ekipman yedek parçacıları hizmete hazır.

Güzlük dönem hububat ekimi öncesinde tarım aletleri ve zirai ekipman yedek parçası satışı yapan bayilik ve işletmeler, Kurtalanlı çiftçilere hizmet sunmaya hazır olduklarını belirtiyor.

Çiftçiler, hububat ekim sezonu için hazırlıklarını yaparken, zirai ekipman ve yedek parça satışı yapan işletmeler arıza ve onarım gerektiren durumlarda her türlü marka ve model makine ekipmanı için yedek parça tedarik ettiklerini ifade ediyor.

Kurtalan’da faaliyet gösteren Botan Traktör Tarım Aletleri ve Yedek Parça Bayi işletmecisi Mehmet Sait Dalgıç, son yıllarda ilçede yapılan tarımsal faaliyetlerin modern ekipman ve aletlerle yürütüldüğüne dikkat çekti. Dalgıç, yeni model tarım aletlerine yönelik yedek parça temininde herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını ve her türlü marka ve model makine ekipmanına ait yedek parçayı müşterileri için temin edebildiklerini belirtti.

Dalgıç, güzlük dönemde en çok toprağın sürümünde kullanılan pulluk, kültivatör, diskaro ve tohum ekiminde kullanılan mibzerlerin yedek parçalarının talep gördüğünü ifade etti. Bu ekipmanların A’dan Z’ye her türlü parçasının stoklarında bulunduğunu da vurguladı.

Makine ve ekipman yedek parçası tedarikinde Kurtalanlı çiftçilerin içinin rahat olmasını isteyen Dalgıç, Belediye Binası giriş kapısındaki bayiliklerine tüm çiftçileri beklediklerini dile getirdi.

 

(Abdulaziz ÖZCAN)