Patates artık lüks oldu!

Düşmesi beklenen patates fiyatı arttı, pazarcılar artışı etkili olan yaz sıcaklarından kaynaklandığını söylüyor.

Soğanda ise fiyatlar düştü, sezon mahsulü soğanlar çıkınca pazarda soğan bolluğu yaşandı fiyatlarında kayda değer bir düşüş yaşandığı görüldü.

Kurtalan İlçe Otogarı karşısında patates ve soğan satışı yapan Ziver Güçlü, fiyatları hakkında konuşarak “Patateste fiyatların düşeceğini ön görüyorduk. Çünkü Ahlat’ta üretilen patatesler geçen sene bu zamanda çıkmıştı. Oradaki patates üreticileriyle yaptığımız görüşmelerde bize söylediklerine göre bu yıl sıcaklıklar oldukça yükselmiş durumda havadaki sıcaklık derecesi yüksek olunca patatesin raf ömrünü azaltıp çürümesine neden oluyor. Bu nedenle bu yıl patateste geç hasat olacağı bilgisini verdiler. Bu nedenle patatesin fiyatı arttı şuan marketlerde 17 lira civarında satılıyor. 10 gün önce 70 liraya sattığımız 8 kiloluk patates çuvalı şuan 100 lira. Soğanda ise tam tersi yaşandı ürün bollaştı fiyatı düştü.” dedi.

Güçlü, soğan fiyatlarının bir miktar daha düşebileceğini belirterek 50 lira olan 5 kiloluk soğan filesini 40 liraya sattıklarını belirtti.

(Abdülaziz OZCAN)