AnadoluyuzBiz Projesi kapsamında Kurtalanlı gençler için Van gezisi düzenlendi

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın AnadoluyuzBiz Projesi İle kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi, tarihi ve kültürel yerlerin gezilip görülmesi amacıyla Kurtalan Gençlik Merkezi tarafından Kurtalanlı gençlere yönelik Van gezisi düzenlendi.

Düzenlenen geziye 40 Kurtalanlı genç katılarak Van’da bulunan tarihi ve kültürel yerleri gezerek görme imkanı elde etti.

Yapılan gezi programı kapsamında Kurtalanlı öğrencilere rehberlik eden Kurtalan Gençlik Merkezi görevlisi Muhammed Can Altunç; “Kardeşlik bağlarını güçlendirip tarihî ve kültürel kaynaşmanın yanında Gönüllülük faaliyetlerine özendirici ve katılımı artırıcı bir dizi etkinlik ile Van gezisi düzenledik.” dedi.

Altunç, gezi programının verimli bir şekilde geçtiğini aktararak “Kurtalan’dan 40 Gencimizi Gençlik Merkezi Olarak 4 günlük Van Gezisine götürdük. Anadoluyuzbiz projesi Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ülke genelinde her sene şehirler arası öğrenci değişimi ile kültür kaynaşması yaptığı bir projedir.” açıklamasında bulundu.

Geziye katılan öğrencilerin Akdamar Kilisesi, Van Kedi Villası ve Van Kalesi gibi tarihi ve kültürel yerleri gezip haklarında detaylı bilgi aldığını aktaran Altunç, “Bu tür etkinliklerle gençlerimizin sosyalleşmesini ve daha fazla arkadaş edinmesini sağlıyoruz. Ayrıca ülkemizde bulunan tarihi ve kültürel değerlerimizi de yakından görüp tanımalarına vesile oluyoruz.” diye konuştu.

Kurtalanlı gençlere rehberlik eden bir diğer görevli olan Hüseyin Canbulat ise 4 günlük gezi programı boyunca bütün giderlerin Kurtalan Gençlik Merkezi tarafından karşılandığını aktararak “Bu tür organizasyonlarda gençlerden ve öğrencilerden hiçbir ek ücret talep edilmiyor. Buradaki amaç fırsat eşitliği ortamı oluşturarak, imkanı olan veya olmayan bütün gençlerimizin gezerek keyifli ve verimli vakit geçirmesini sağlayıp sosyalleşecekleri etkinlikler düzenlemek.” dedi.

(Abdulaziz ÖZCAN)