Küçük demetler halinde satılan yeşillikler cep yakıyor

Meyve ve sebzedeki fiyat artışları nedeniyle vatandaş çarşı pazara çıkamazken zincir marketlerin sebze ve meyve reyonlarında satılan nane, reyhan, dere otu ve maydanoz gibi yeşilliklerin fiyatı da cep yakıyor. 

Özelikle yemeklerde, çeşitli sosların yapımında ve salatalarda kullanılan bu yeşillikler genelde lezzet amaçlı kullanılırken pahalı olmaları nedeniyle dikkatleri üzerlerine çekmekte.

Kurtalan’da faaliyet gösteren bir zincir markette satılan bu yeşillilerden olan rehan otunun küçük bir demedi 6 buçuk liradan,  maydanozun küçük bir demedi 5 liradan, dere otu demedi ise 6 buçuk liradan satılıyor. Kuzu kulağı otunun ise küçük bir demedi 7 buçuk liradan, rokanın demedi de 7 liradan satılıyor.  

Zincir market satış görevlilerinin aktardığı bilgilere göre, sıcağın etkili olduğu yaz aylarında nazik yapılı yeşilliklerin çok fazla üretilmemesi nedeniyle nane, reyhan, dere otu ve maydanoz gibi ürünlerin fiyatı pahalılaşıyor.  Aynı durum kış aylarında meydana gelen düşük sıcaklıklar nedeniyle yaşanırken kış aylarında satılan yeşillikler yaz aylarındaki gibi pahalı oluyor.

(Mehmet Sadık AKSOY)