Arabası olamayan vatandaşlar için alternatif çözüm araç kiralama

Araba fiyatları pahalı olunca kısa süreli araba ihtiyacı olan vatandaşların ilk tercihi araba kiralamak oluyor.

Saatlik, günlük, haftalık ve aylık olarak kiralanabilen arabalar, binek otomobil ihtiyacı olan vatandaşlara alternatif sunuyor.

Bu hizmetin sağlanması amacıyla kiralık araba işletmeleri yaygınlaşmış durumda. Kurtalan’da da bir çok kiralık araç işletmesi bulunurken bu işletmelerden biri olan Utku Otomotiv sahibi Muhammet Karaatay, Kurtalan’da araba kiralayan vatandaşların sayısının pekte az olmadığını söyleyerek, “Araba almaya gücü yetmeyen vatandaşlar binek otomobil ihtiyacını araba kiralayarak sağlıyor. Bu noktada her şey kayıt altında olurken ehliyet sahibi olan ve araba sürebilmesi için hiçbir engeli bulunmayan vatandaşlar bizlere başvurarak araba kiralayabiliyor.” dedi.

Karaatay, araba kiralayanların büyük çoğunluğu günlük olarak kiralama yaptığını belirterek, “Araba kiralamada saatlik, günlük, haftalık ve aylık olarak kiralama imkanı sunuyoruz. Müşterilerimizin büyük çoğunluğu günlük olarak araba kiralıyor. Günlük araba kiralamanın bedeli marka ve modele bağlı olarak ortalama 1000 liradan kiralanıyor. Memurlar için özel kampanyalarımızda oluyor, bu kampanyalarla yüzde 25 oranında indirimler sağlayabiliyoruz.” diye konuştu.

(Abdulaziz ÖZCAN)