Araba fiyatlarındaki artış galericileri de etkiliyor

Düzensiz olarak artan araç fiyatlarından Kurtalan’daki oto galericiler de olumsuz etkileniyor. Araba fiyatlarının pahalı olması nedeniyle Kurtalan’da da araba satışları istenilen seviyelerde değil.

Kurtalan’da galericilik yapan Miran Auto sahibi Gökhan Karataş; “Araçlar çok pahalı, sıfır araçların tedarikinde sorunlar var. Sıfır araç almak isteyenler sipariş verdikten aylar sonra arabalarına kavuşabiliyor. Biz genelde ikici el araba satışı yapıyoruz. Halk arabaları yatırım aracı olarak görüyor, bu yanlış bir algı.”  sözlerini kullanarak “Kurtalan gibi küçük bir yerde galericilik yapmak oldukça zor. Aldığımız araçlar aylarca elimizde kalabiliyor. Kurtalan’dan çok fazla alıcı olmuyor genelde başka illerden gelenler alıyor. En son 20 gün önce Kurtalan’a bir araba satmıştım.” dedi.

Gökhan Karataş Kurtalan’da ilk yetkili galerici belgesi alan kişi olduğunu söyleyerek “Kurtalan’da ilk kez belgeli galeri açan benim, şu anda benden başka belgeli bir galeri daha var. Kendi galerimi yapmak için büyük miktarda para harcadım. Yerim yönetmenliğe uygun bir şekilde inşa edildi.” dedi.

“İllerde araba fiyatları ne olur?” sorusuna cevap veren Minaran Auto sahibi Karataş; “Yetki belgesi çok önemli devlet bazı yasalar çıkarttı. Yetki belgesi olmayanların araç alım satımı yapmaları yasak. Ama yöneticiler çıkarılan bu yasaları uygulamıyor, belediye ve maliye gibi ilgili devlet kurumları bu yasaların çiğnenmesine göz yumuyor, bu nedenle parası olan çoğu kişi oto galericilik yapıyor, böylece stokçuluğun önüne geçilmiyor. Bu tür şeyler araba fiyatlarının artmasına katkı sağlamaktadır. Böyle devam ederse araç fiyatları daha da artacağını düşünüyorum.” dedi.

(Abdulaziz ÖZCAN)