Sağlık-Sen tıp fakültesi öğrencilerine stetoskop hediye etti

ANKARA (AA) - Sağlık-Sen, tıp fakültelerinde eğitim gören hekim adaylarına destek olmak için başlattığı proje kapsamında, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerine stetoskop dağıttı.

Sağlık-Sen'den yapılan açıklamaya göre, hekim adayı öğrencilere destek olmak için başlatılan "İlk Stetoskopun Sağlık Sen'den" projesinin ilk adımı, sendikanın Gaziantep Şubesince atıldı.

Bu kapsamda, Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Ali Arayıcı ve sendika yönetimi, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitim gören öğrencilere stetoskop verdi.

Tıp fakültelerinde eğitim gören hekim adayları, Sağlık-Sen Genel Merkezi ve illerdeki şubelere başvurarak projeden yararlanabilecek.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, hekim adaylarına destek olmak için projeyi başlattıklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Sağlık-Sen olarak biz istiyoruz ki hekim adayı gençlerimize dokunalım, onların hayatlarında yerimiz olsun. Bugün öğrenciler, yarın ülkemizin dört bir yanında insanımıza şifa eli olacaklar. Bugün 'İlk Stetoskopun Sağlık-Sen'den' diyerek nasıl destek olduysak, okullarını bitirip görevlerine başladıkları zaman da yanlarında olmaya devam edeceğiz."