Siirt Kurtalan'da Yapımı Süren Eğitim Yuvası Bölgenin En Büyüğü Olacak

4 Aralık 2023 tarihinde temeli atalın Kurtalan Bölge Kız Kur’an Kursunda inşa süreci devam ediyor.

Kurtalan Yeni Doğan Mahallesinde inşa süreci devam eden 115 kişilik Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursunun yapımında ilerleme sağlandı.

115 kişilik Bölge Kız Kur’an Kursu yapımı sürecinin devam ettiğini belirten yetkililer dileyen herkesin hayır katkısında bulunabileceğini belirterek Bölge Kız Kur’an Kursunun tamamlanmasıyla birlikte kız öğrencilere yönelik bölgedeki en büyük Kur’an-ı Kerim Medresesinin hayata geçirileceğini aktardı.

555 metre kare alan üzerinde 5 katlı olacak şekilde inşa edildiği görülen Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursunun inşaatında büyük bir ilerleme sağlandığı görülürken kız Kuran kursunun sıva uygulaması aşamasına getirildiği ve yakın süre içerisinde sıva uygulamasına başlanacağı belirtildi.

Bölgenin ve ilçenin önde gelen Alimlerinden ve Kanaat Önderlerinden olan Şeyh Seyyid Sıgbatullah El-Haşimi fakihliğinde olan Elhaşimye Medresesine bağlı olarak inşa edilen 115 kişilik Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu bölgenin en büyük ve yatılı olması hasebiyle ilim alanında bölgeye büyük katkılar sağlayacağı düşünülüyor.

(Abdulaziz ÖZCAN)