Kurtalan’da ağaçlara nefes aldırıldı!

Kurtalan Belediyesi Fen İşleri Ekipleri esnafın talebi üzerine etrafı kaldırım taşlarıyla kapalı olan ağaç için çalışma yürüttü.

Kurtalan Belediyesi Fen İşleri Ekipleri tarafından Beykent Caddesi güzergahında bulunan kaldırımda etrafı parke taşıyla kapatılmış olan ağaç için çalışma yürütüldü.

Uzun bir süredir etrafı parke taşlarıyla kapalı olan ağacın gelişememesi üzerine çevrede satış yapan esnaf belediye ekiplerine ulaşarak ağaç etrafının açılmasını istedi.

Esnaftan gelen talep üzerine belirtilen ağcın etrafı için çalışma yürüten Kurtalan Belediyesi Fen İşleri Ekipleri ağaç gövdesine zarar veren ve dışarıdan sulanmasını engelleyen kaldırım taşlarını yerinden söktü ve uygun bir açık alan bırakarak içini toprakla oldurdu.

Kurtalan Belediyesi Fen İşleri Birimi görevlisi Kenan Aydın yürütülen çalışma hakkında açıklamalarda bulunarak “Esnafımızın talebi doğrultusunda ağacımızın etrafındaki kaldırım taşlarını söktük ve hava almasını sağladık. Ayrıca etrafına uygun bir açık alan bırakarak dışarıdan sulanabilmesine olanak tanıdık.” dedi.

(Abdulaziz ÖZCAN)