Ev taşıma fiyatlarında büyük artış!

Nakli alanında artan girdi maliyetleri bir şehirden başka bir şehre ev eşyalarını taşıyanlara büyük bir masraf oluşturuyor.

Evden eve taşımacılık sektöründe fiyatlar cep yakarken bir şehirden başka bir şehre ev eşyalarını taşıyan nakliye firmaları akaryakıt, kasko-sigorta, taşıt vergisi, şoför giderleri gibi girdi maliyetleri nedeniyle nakliye fiyatlarının yükseldiğini belirtiyor.

Nakliye firmaları, taşınacak ev eşyalarının hızlı bir şekilde ulaşması gereken yere nakledilmesi için zamanla yarıştıklarını ve olabildiğince hızlı bir şekilde işlerini tamamladıklarını ifade ediyor.

Kurtalan’da evden eve nakliye asansörü çalıştıran Lider Kurtalan Taşımacılık işletmesi sahibi Bekir Mikiyas, evden eve nakliye sektörünün birçok kalemden oluştuğunu bu kalemlerin en maliyetlisinin bir şehirden başka bir şehre ev eşyası taşırken ortaya çıktığını dile getirip “Şuanda İstanbul’dan Kurtalan’a taşınacak bir evin eşyaları için sadece 18-20 bin lira nakliye masrafı oluyor.” dedi.

Mikiyas, nakliye firmalarının girdi maliyetlerinin artığını söylerken “Bu maliyetlerin üzerine kar marjı da eklendiğinde bir evin taşıması pahalı hale geliyor.” sözlerini kullandı.

(Abdulaziz ÖZCAN)