40 Yıldır Dama ve Satranç Aşkını Buluşturan Çay Evi

Kurtalanlı vatandaşların huzur bulduğu ve keyifli vakit geçirdiği mekanların başında gelen çay ocakları yaz mevsiminde yoğun günlerini yaşarken haberimize konu olan çay evine ise sadece dama ve satranç oynayan müşteriler geliyor.

40 yıldır Kültür Mahallesi Çobanoğlu Caddesi Ahmede Hane Parkı karşısında faaliyet gösteren Dama Cay Evi sadece dama ve satranç oynayan müşterilerine hitap ediyor.

Dama Çay Evi İşletmecisi Selim Erol “40 yıldır Dama Çay Ocağı işletmemde Dama Cay Evi sadece dama ve satranç oynayan müşterilerime yönelik hizmet ediyorum. Müşterilerimiz genelde sabit ve keyifli vakit geçirmek üzere işletmemize geliyor. Önümüzdeki aylarda onlar için bir turnuva düzenlemeyi planlıyoruz. Daha önce hiç yapmadık ama inşallah yapacağız.” dedi.

50 yıldır dama ve satranç oynadığını söyleyen Dama Çay Ocağı müşterilerinden Muhammed Sadık Örün ise “Dama Çay Ocağına sıklıkla gelirim. Buranın sabit müşterisiyim, benim gibi dama ve satranç tutkusu olan arkadaşlarımda var, onlarda buraya geliyor ve beraber oynuyoruz.” sözlerini kullandı.

(Ahmet Şinasi KILIÇASLAN)