Potansiyel suç alanı metruk yapılara Kurtalanlılar çare istiyor

Kurtalan’da vatandaşlar mahalle aralarında bulunan metruk yapılar tehlike barındırdığını ve yıkılması gerektiğini belirtiyor.

Kurtalan’da birçok mahallede rastlanan metruk yapılar mahalle sakinlerini tedirgin ederken bu yapıların potansiyel suç alanları olduğunu dile getirip yıkımları için harekete geçilmesi gerektiğini savundu.

Metruk yapıların yıkılma tehlikesinin yanı sıra tinerci ve uyuşturucu bağımlılarının mekanı haline geldiğini söyleyen mahalle sakinleri, “Özellikle çocuklar için büyük bir tehdit oluşturuyor.” diyor.

Söz konusu metruk yapılardan bir tanesinin Cumhuriyet mahallesinde bulunduğu görülürken mahalle sakinleri, okula yakın konumdaki metruk yapılarda önlem alınmasını istiyor.

Metruk binaların yıkılmasını isteyen mahalle sakinler, “Çocuklarımızın okul yolunda bulunan metruk binalar bizi endişelendiriyor. Bu binalarda yıkılma tehlikesi var. Ayrıca kötü alışkanlıkları bulunanları mekanı haline gelmiş durumdalar. Metruk binaların sahipleri gerekli önlemleri almış değil Yetkililerden üzücü bir olay yaşanmadan önce bir önlem almalarını istiyoruz.” ifadesinde bulunuyor.

(Abdulaziz ÖZCAN)