Narin’in Kopuk Bacağının Sırrı Çözüldü!

Adli Tıp Raporu Tamamlandı

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos’ta kaybolan Narin Güran’ın cansız bedeni Eğertutmaz Deresi'nde bulunmuştu. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma devam ederken, Adli Tıp raporu, Narin’in bacağının ölümden sonra hayvanlar tarafından koparılmış olabileceğini ortaya koydu.

Nevzat Bahtiyar’ın Evinde Arama Yapıldı

Soruşturma kapsamında 10 Eylül'de tutuklanan Nevzat Bahtiyar’ın Tavşantepe Mahallesi'ndeki evinde Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri tarafından arama yapıldı. Aramanın ardından ekipler evden ayrıldı, ancak daha fazla detay paylaşılmadı.

Korkunç İtiraf

Soruşturmada gözaltına alınan Nevzat Bahtiyar, jandarmadaki ifadesinde Narin'in amcası Salim Güran’ın kendisinden, 200 bin lira karşılığında küçük kızın cansız bedenini dereye bırakmasını istediğini öne sürdü. Ayrıca Salim Güran’ın kendisini, “Arif’in kızını öldürdüm, sen de bu cesedi alıp yok edeceksin. Yoksa seni ve aileni öldürürüm,” şeklinde tehdit ettiğini iddia eden Bahtiyar, kasten öldürmeye iştirak suçundan tutuklandı.

Tutuklu Sayısı 12’ye Yükseldi

Narin'in cesedini dereye sakladığı belirlenen Nevzat Bahtiyar’ın yanı sıra annesi, ağabeyi ve bazı akrabalarının da aralarında bulunduğu 11 kişi daha önce tutuklanmıştı. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan amca Fuat Güran da suç delillerini yok etmekten tutuklanmıştı. 13 Eylül’de gözaltına alınan Fuat Güran’ın eşi Hediye Güran ise jandarmadaki işlemlerinin ardından, kasten öldürmeye iştirak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Böylece tutuklu sayısı 12’ye çıktı.

Kaybolduğu Gün Öldürülmüş

Adli Tıp raporuna göre Narin Güran, kaybolduğu gün olan 21 Ağustos'ta öldürülmüş. Raporda, ölümün ağız ve burun kapanması ile boyuna bası sonucu oksijensiz kalma nedeniyle gerçekleştiği belirtildi.

Bacak Ölümden Sonra Kopmuş

Raporda ayrıca, Narin’in sol diz altından bacağının ölüm sonrası bir hayvan tarafından koparıldığı belirtildi. Narin’in abisi Enes Güran’ın kolundaki diş izleriyle ilgili incelemeyi yapan Adli Tıp 2. İhtisas Kurulu'nun raporu ise önümüzdeki günlerde açıklanacak.

(Haber Merkezi)