İkiköprü Belediye Başkanından Açıklama

Başkanlık makam odasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafını astığı yönündeki iddialar sonrası internet siteleri ve sosyal medya hesaplarında AK Partiye geçiş yapacağına yönelik fikirler ortaya atılan Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı İkiköprü Beldesi Belediye Başkanı Halil İbrahim Karabulut, hakkında yayılan haberlerle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Karabulut, yaptığı açıklamalarda yayılan haberleri  “provokatif eylemler” olarak nitelendirirken İkiköprü Belediyesi Başkanlık makamına asılı bulunan Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ının fotoğrafının Bağımsız Belediye Başkanlığını yürütmeye başlamadan öncede dönemden makam odasında yer aldığını aktardı.

Cumhur Başkanı Erdoğan’a ait fotoğrafların hali hazırda DEM Partinin kazanmış olduğu başka belediye binalarının makam odalarında asılı halde durduğunun altını çizen Başkan Karabulut, paylaşım yapan sosyal medya hesaplarını tarafsız olmaya davet etti.

Kendisiyle ilgili haber yapan internet siteleri ve sosyal medya hesapları ile ilgili hukuki yollara başvurulacağını söyleyen İkiköprü Bağımsız Belediye Başkanı Halil İbrahim Karabulut;  “Bütün provokatif eylemlere rağmen bedeli ne olursa olsun Halka Hizmet Hakka Hizmettir şiarıyla çıktığımız bu yolda mücadelemize ve hizmetlerimize devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Karabulut’un sosyal medya hesabından yaptığı açıklamanın tam metni şu şekilde;

“Son günlerde çeşitli sosyal medya hesaplarından şahsımı ve Belediyemizi hedef alan " Dem Parti'den istifa eden isim odasına Cumhurbaşkanı Erdoğan fotoğrafını astı "ve" Bu hamle Karabulut'un ilerleyen süreçte Ak Parti saflarına katılabileceğine dair güçlü bir sinyal olarak değerlendiriliyor" paylaşımlarına yönelik aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur:

Söz konusu fotoğraf Bağımsız Belediye Başkanlığını yürütmeye başladığımız dönemden önce de makam odasında yer almaktadır. Bağımsız Belediye Başkanlığını yürütmeye başladığımız dönemden sonra hedef haline getirilmeye başlanmıştır. Dem Partiden istifa etmeden önce söz konusu fotoğraf makam odasında yer almasına rağmen herhangi bir haber değeri taşımayan bu durum her ne hikmetse sonradan haber değeri taşımaya başlamıştır. Halihazırda Dem Partiye bağlı farklı Belediyelerde söz konusu fotoğraf makam odalarında yer almaktadır. Bununla beraber çeşitli kamu kurumlarında İl Genel Meclislerinde Dem Parti temsilcilerinin makam odalarında da Sayın Cumhurbaşkanı'nın fotoğrafı yer almaktadır. Bu nedenlerden dolayı paylaşım yapan sosyal medya hesaplarını tarafsız olmaya davet ediyoruz.

İyi niyet taşımayan maksatlı şekilde hazırlandığı açık olan haber ve sosyal medya hesapları hakkında hukuki yollara başvurulacaktır.

Bütün provokatif eylemlere rağmen bedeli ne olursa olsun Halka Hizmet Hakka Hizmettir şiarıyla çıktığımız bu yolda mücadelemize ve hizmetlerimize devam edeceğiz.”

 

(Ahmet Şinasi KILIÇASLAN)