Siirt’in yerli otobüs firmasından duygulandıran hareket

Diyarbakır’ın Bağlar İlçesine bağlı Tavşantepe Mahallesinde 21 Ağustos günü kaybolan yapılan arama çalışmaları neticesinde 19 gün sonra cesedi bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cinayeti bütün Türkiye’de olduğu gibi Siirt ve Kurtalan’da yaşayan vatandaşları da derinden etkiledi.

Birçok Siirtli, meydana gelen cinayetle ilgili hüzün ve tepki dolu mesajlarını sosyal medya hesaplarından paylaşırken Siirt’in yerli firmalarından Petrol Turizm bu tepkisini Siirt-Marmaris seferini yapan otobüse Narin’in fotoğrafının bulunduğu afişler asarak ve altına mesajlar yazarak dile getirdi.

Söz konusu filolarında bulunan otobüse Narin Güran’ın fotoğraflarının bulunduğu afişler asan Siirt Petrol Turizm Şehirlerarası Otobüs Firması, Siirt-Marmaris seferini yapan otobüsün görünür yerlerine astıkları afişlere “Sen ölmedin insanlık öldü. Bir yürek değil, milyonlarca yürek yaktın. Ruhun şad mekanın cennet olsun meleğim.” yazıları yazdı.

Cinayete kurban giden Narin Güran’ın afişlerini, binecekleri otobüse asıldığını gören Siirt Petrol Turizm yolcuları, hüzünlendiklerini belirterek sosyal hayatta infial oluşturan olayların bu şekilde tepki görmesinin son derece kayda değer olduğunu söyledi.

 

(Abdulaziz ÖZCAN)