Kurtalan’da Ticari Taksi Plakası Talebi!

Kurtalan’da taksicilik yaparak geçimini sağlamak isteyen sürücüler ilçede ticari taksi plakası verilmesi gerektiğini belirtiyor.

Ticari taksi plakasıyla işlerini rahatlıkla yapabileceklerini belirten sürücüler “Vergimizi vermeye razıyız, yeter ki ticari taksi plakası imkanı tanınsın Kurtalan’a.” diyor.

Ticari taksi plakasının verilmesiyle Kurtalan’da 25 ailenin işten ekmek yiyebileceğini belirten sürücüler ticari taksi plakası sahibi olmadıkları için polis ve jandarma kontrollerinde yüksek meblağlardaki cezai işlemlerle karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Kurtalan’da ikamet eden ve taksicilik yaparak geçimini sağlamak isteyen Yusuf Karataş, “Ticari taksi plakası sahibi olursak en azından bu mesleğimiz olur, evimize ekmek götüreceğiz. Jandarma ve polis uygulamalarında taksi belgemiz olmadığı için ceza yemeyiz. Bu imkan Kurtalan’a sağlanmalı.” diyor.

 Bir başka sürücü Hacı Metin Çelik’te ticari taksi belgesi sayesinde Kurtalan’da gerçek taksiciliğe kavuşmayı hedeflediklerini korsan taksiciliğin yaygınlaşmayacağını ifade etti.

Kurtalan’da ticari taksi plakası sahibi olmak isteyen Vahap Özer ve Kerem Ayaz’da ticari taksi plakasının 60 bin nüfusluk Kurtalan merkez ve bağlı köyleri için son derece faydalı olacağını söylerken korsan taksiciliğinde kontrol altına alınacağını vurguladı.

 

(Abdulaziz ÖZCAN)