Siirt İRAP Toplantısında Afet Riskleri Değerlendirildi

Siirt Valiliği Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcısı Abdulhamit Mutlu, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Cahit Akkoyun, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile İRAP İzleme ve Değerlendirme Komisyonu üyeleri katıldı.

Toplantıda, Siirt İl Afet Risk Azaltma Planı'nda (İRAP) yer alan 49 eylemin afet risklerini azaltmadaki etkisi değerlendirildi. Ayrıca, planların uygulanması sırasında karşılaşılan zorluklar, yeni eylem plan önerileri ve planların tamamlanması için gereken kaynaklar görüşüldü.

AFAD İl Müdürlüğü tarafından yapılan sunumla kurul üyelerine Siirt'in afet risklerini azaltmak amacıyla yürütülen eylem planı hakkında detaylı bilgi verildi.

Vali Dr. Kemal Kızılkaya: "Afetlere Karşı Dirençli Bir Şehir Oluşturmalıyız"

Vali Dr. Kemal Kızılkaya, toplantının açılış konuşmasında, afetlere karşı alınacak tedbirlerin önemine vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı:

“Amacımız, ilimizde yaşanabilecek olası afetleri en az mal ve can kaybıyla atlatmaktır. Vatandaşlarımızın afetler konusunda bilinçlenmesi ve farkındalık oluşturulması çok büyük önem taşıyor. Ayrıca, hazırlanan risk azaltma eylem planlarının sahada titizlikle uygulanması ve takip edilmesi gerekiyor. AFAD Acil Mobil uygulamasının, hem kamu personelimiz hem de vatandaşlarımız tarafından cep telefonlarına indirilmesi afet anında birçok riski ortadan kaldıracaktır. İRAP çerçevesinde alacağımız tedbirlerle afet riskini en aza indirmeyi hedefliyoruz.”

Vali Kızılkaya, afet risklerini azaltmak, önlemek ve etkilerini en aza indirmek amacıyla kamu kurumları arasında iş birliğinin önemine dikkat çekti ve Siirt İl Afet Risk Azaltma Planı'nda yer alan 15 hedef ve 49 eylem hakkında bilgi verdi:

“2024 yılı itibarıyla, 49 eylemin 37'sine başlanmış, 6 eylem tamamlanmış, 6 eylem ise planlama aşamasındadır. Şu ana kadar eylemlerin %51’i tamamlanmış durumdadır. Hep birlikte, daha güvenli bir Siirt için birlikte çalışmaya devam edeceğiz”

Toplantıda, Siirt İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından eylemlerle ilgili son durum değerlendirilerek, İRAP'ın etkinliği ve başarı durumu gözden geçirildi. Alınan kararlar doğrultusunda, planın gelecekteki uygulama süreci için bir yol haritası oluşturuldu.

Toplantı, katılımcıların görüş ve değerlendirmeleriyle sona erdi.

 

(Siirt Valiliği Basın)