Dövizle Alışveriş Yaygınlaşıyor: Vatandaş Cebinde Lira Taşımak İstemiyor

Döviz ve altın kurundaki yükseliş yönlü eğilim enflasyona karşı parasının değerini korumak isteyen vatandaşlar kendisine doğru çekiyor.

Ellerine geçen fazla miktardaki Lirayı döviz ve altına yatıran vatandaşlar enflasyona karşı ellerindeki varlıkları güvence altına alırken bu durum vatandaşın cebinde yansır oldu.

Söz konusu durum nedeniyle birçok vatandaş cebinde döviz cinsi para taşır hale gelirken piyasa şartlarında alış veriş yaparken bile tomarla Lira cinsi para taşımak yerine döviz taşımanın daha kolay ve rahat olduğunu belirten vatandaşlar bu sayede ceplerindeki paranın değerini de koruyabildiklerini söylüyor.

Vatandalar iş karşılığı döviz kabulünün de piyasada son derece yaygınlaştığını belirtip Liraya olan güvenin son derce zayıf olduğunu mümkün mertebe hiç kimsenin yüksek miktarlarda Lira cinsi varlığı elde tutmadığını söylüyor.

Kurtalan’da faaliyet gösteren kuyumcu işletmecileri de halk arasında döviz karşılıklı alış verişlerin ve ticari işlemlerin arttığına dikkati çekip halk arasında dolarizasyon emarelerinin belirginleşmeye başladığını aktarıyor.

(Ahmet Şinasi KILIÇASLAN)