Hizbullah tarafından vurulan Netanyahu'nun evinin son hali

Hizbullah tarafından fırlatılan bir İHA, Netanyahu'nun Kayserya'daki evini hedef aldı. Saldırının ardından İsrail hükümeti yerel medyaya yayın yasağı koydu. Netanyahu'nun sözcüsü ise başbakanın evine yönelik bir drone saldırısı gerçekleştiğini doğruladı. Dünya basınında geniş yankı uyandıran olayın ardından, saldırının verdiği hasarın sınırlı olduğu bildirildi.

Netanyahu Çifti Evde Değildi

Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen El Meyadin televizyonu, kamikaze drone'un yaklaşık 70 kilometre uçarak Kayserya'ya ulaştığını duyurdu. İsrail ordusu da saldırının Netanyahu'nun evini hedef aldığını ve drone'un eve çarptığını açıkladı. Saldırı sırasında Netanyahu ve eşi Sara’nın evde olmadıkları belirtildi.

Kanal 12'ye konuşan bir Kayserya sakini, olay anında gökyüzünde helikopter sesleri duyduklarını ancak siren çalmadığı için başlangıçta endişelenmediklerini söyledi. Tanık, "Bir anda büyük bir patlama sesi duyuldu. Bunun bir müdahale mi yoksa bir saldırı mı olduğunu anlamadık, ancak uyarısız gerçekleşen gerçek bir olay olduğu belliydi" ifadelerini kullandı.

Tarihi Bir İlk

Hizbullah'a ait El Menar televizyonu ise olayı "Tarihte bir ilk: Bir drone başbakanın Kayserya'daki evini vurdu" başlığıyla duyurdu. Haberde, kamikaze drone'un İsrail’in hava savunma sistemlerini ve helikopterlerini atlatıp hedefe ulaştığı iddia edildi. Sosyal medyada paylaşılan videolardan birinde ise İsrail’in hava savunma sistemlerinden fırlatılan bir füzenin drone'u ıskalayarak Nehariye’ye düştüğü görülüyor.

(Haber Merkezi)