Kayabağlar’da uzun süren onarım çalışması vatandaşı canından bezdirdi

Kurtalan-Yanarsu yolunun Kayabağlar Belde sınırları içerisinden geçmekte olan kısmında oluşan çukurlar yolu kullanılmaz hale gelmesi üzerine onarımı için yürütülen çalışmaların yavaş ilerlemesi yol güzergahını kullanan vatandaşları mağdur ediyor.

Kayabağlar Çeşme Mahallesinden geçmekte olan Kurtalan-Yanarsu yolu çukurlaşama ve tahribatlar nedeniyle uzun bir süredir araba sürücülerinin tepkisine neden oluyordu.

Söz konusu yol güzergahıyla ilgili geçtiğimiz aylarda belirli bir bölüm için onarım çalışması yapılmış olup geride kalan kısım için çalışmalar geçte olsa başlamıştı.

Yanarsu, Ulu Köy, Bölüktepe, Atabağı, Karabağ gibi birçok gurup köy yolunda ulaşım imkanı sağlayan yolda onarım çalışması mevcut olarak yürütülmekte olup kısa bir mesafe aralığı bulunmasına rağmen bu çalışmaların uzun sürmesi yukarda belirttiğimiz köylerde yaşayan vatandaşlardan tepki çekiyor.

Bölük tepede ikamet ettiğini dile getiren Talat Peküs, yolun kısa bir mesafe aralığında süren çalışmaların uzun sürmesi nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını dile getirdi.

Peküs, kendisi gibi Yanarsu, Ulu Köy, Bölüktepe, Atabağı, Karabağ gibi birçok köylerinde yaşayan vatandaşın ayını sorun ile ilgili sıkıntı çektiğini dile getirip “Belirttiğimiz yol çok kısa bir mesafe, zaten bir bölümü için onarım çalışması yapmışlar. Geri kalan yaklaşık 500 metrelik mesafe için haftalardır onarım yapılmadı. Gerçekten bu yolu kullanmak zorunda kalmasaydım geçmezdim araçlarımız zarar görüyor, yol rahat kullanılmıyor. Yetkililerimizden biran önce bu kısa mesafe için yürütülen onarım çalışmalarının tamamlanmasını talep ediyoruz.” dedi.

Kayabağlar Belde sınırı içerisinde kalan bozuk yol güzergahının onarılarak kullanılabilir hale getirilmesi belde sakinleri ve arabasıyla diğer gurup köylere giden vatandaşlar açısından oldukça önemli.

(Abdulaziz ÖZCAN)