Kurtalan Belediye Eş Başkanlarından Esnaf ve Vatandaşlara Uyarı

Kurtalan’da, belediyeye ait araç garajında çıkan yangın, Kurtalan Belediye Eş Başkanları Ali Rıza Bingöl ve Sadiye Aktin'in esnaf ve vatandaşlara yönelik yaptığı uyarılarla gündeme geldi.

Eş Başkanlar, yangının sebebi olarak çöp konteynerlerine atılan yanıcı maddeler, özellikle de fırıncılar ve lokantacılar tarafından atılan yanık közleri işaret etti.

Yangının çıkış nedenine dair açıklama yapan Eş Başkanlar, sıcak yaz günlerinde yangın riskinin arttığını belirterek, şu ifadeleri kullandı: “Dün yaşanan yangın, itfaiye ekiplerimizin hızlı müdahalesiyle büyük bir faciaya dönüşmeden önlendi. Ancak bu olay, vatandaşlarımızın ve esnafımızın daha dikkatli olması gerektiğini gösteriyor. Çöp konteynerlerine kesinlikle yanıcı maddeler ve özellikle söndürülmemiş közler atılmamalı. Sıcak hava, çöp konteynerlerinde bulunan kağıt ve plastik gibi malzemelerin kolayca tutuşmasına neden oluyor.”

Eş Başkanlar, özellikle fırıncılar ve lokantacılar başta olmak üzere tüm esnafa atıklarının doğru şekilde bertaraf edilmesi konusunda dikkatli olmaları çağrısında bulunurken, sıcak yaz günlerinde yangın riskine karşı herkesin tedbirli olması gerektiğini vurguladı.

 

(Abdulaziz ÖZCAN)