Kurtalan Belediyesi’nden LGS ve YKS’ye girecek öğrencilere destek

Kurtalan Belediyesinin sağlamış olduğu Online Akademi hizmeti sayesinde maddi durumu elverişsiz olan ailelerin LGS ve YKS sınavlarına hazırlık yapan öğrencileri için ücretsiz yapay zeka destekli online ders çalışabilme imkanı sunulmuş olacak.

Kurtalan Belediyesi Eş Başkanı Sadiye Aktin, Online Akademi hizmeti hakkında bilgi vererek “Bildiğiniz gibi eğitim sezonunun başlamasıyla ilkokul ve ortaokul öğrencilerimize yönelik kırtasiye desteği sağlamıştık. Şimdide geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin LGS ve YKS sınavlarına istedikleri her yerden hazırlık yapabilmeleri adına Online Akademi hizmetini 150 öğrencimiz için başvuruları almaya başlamış bulunmaktayız. Bu hizmetten yararlanacak 150 öğrencimizi ailesinin maddi durumu iyi olmayanlara öncelik taşıyacak şekilde seçeceğiz. Yapacağımız seçimlerde öğrencilerimizin başarı durumu derslerine olan ilgi ve alakalarını da göz önünde bulunduracağız.” dedi.

Online Akademi hizmetinin www.kurtalanbelediyesiakademi.com wep sitesi ve uygulama mağazalarından indirilecek olan DT Akademi üzerinden sağlanacağını söyleyen Aktin; “Yapay zeka destekli online eğitim platformumuzla öğrencilerimiz hedefledikleri kariyer ve okumak istedikleri üniversiteleri yapay zeka modülünde kaydederek kendisine özel bir çalışma programı oluşturulacak. Bunun yanında videolu ders anlatımları, test ve test çözümleme, günlük ve haftalık deneme sınavları gibi pek çok hazırlık eğitimi uygulaması sağlanacak.” sözlerini sarf etti.

Online Eğitim paketinin 1 yıl boyunca sağlanacağına değinen Eş Başkan Aktin; “Başvurusu olumlu neticelenen öğrencilerimize kart vereceğiz verilen bu karttaki barkot ve şifreler sayesinde öğrencilerimiz bir ne ve online ders hane olan bu hizmetimizden yararlanacak. Bu hizmetimizden ortaokul 8’ici sınıf, Lise 12’ci sınıf ve mezuna kalan öğrencilerimiz yararlanabilecek. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Kurtalan Belediyesi öğrencilere yönelik hizmetleri hayata geçirme devam edecektir.” açıklamasını yaptı.

 

(Ahmet Şinasi KILIÇASLAN)