Kurtalan Belediyesi’nden Öğrencilere Ulaşım Jesti!

Kurtalan Belediye Eş Başkanı Ali Rıza Bingöl, yaptığı açıklamada, ilçedeki toplu taşıma sorunlarını çözmek adına önemli adımlar attıklarını belirtti. Daha önce şehir içi ulaşımda ücretsiz otobüs seferleri başlattıklarını ifade eden Bingöl, bugünden itibaren şehir içi toplu taşıma hizmetlerini ücretlendirdiklerini, ancak öğrenciler için özel bir düzenleme yaptıklarını açıkladı.

Bingöl, sabah saatlerinde okula gitmek zorunda olan öğrencilerin bu süreçte desteklenmesi gerektiğini vurgulayarak, “Şehir içi otobüslerimizi başlattığımız ilk günden itibaren tüm vatandaşlarımıza ücretsiz hizmet sunuyorduk. Eş Başkanımız Sadiye Aktin ile yaptığımız istişareler neticesinde bugünden itibaren şehir içi ulaşımını ücretlendirme kararı aldık. Sivil vatandaşlar için 10 TL, öğrenciler için 5 TL ücret belirledik. Ancak, sabah saatlerinde okula giden öğrencilerimizi, 07.00 ile 08.30 arasında ücretsiz taşıma kararı aldık.” dedi.

Bingöl, bu kararın arkasındaki temel motivasyonun öğrencilere ve eğitime destek olma arzusundan kaynaklandığını belirterek, “Öğrencilerimizin eğitimine bir nebze de olsa katkı sağlayabilirsek, ne mutlu bize. Onların okula rahatça ulaşmaları bizim için büyük bir önem taşıyor. Bu sebeple sabah okula giden öğrencilerimizi belirlenen saatler arasında ücretsiz taşıma kararı aldık.” ifadelerini kullandı.

Bingöl, şehir içi toplu taşıma hizmetlerinin artık ücretli hale getirildiğini belirterek, ilçe halkının bu konuda bilgilendirildiğini söyledi. Sivil vatandaşlar için 10 TL, öğrenciler içinse 5 TL ücret talep edileceğini ifade eden Bingöl, bu adımın şehir içi ulaşımın sürdürülebilirliği için gerekli olduğunu dile getirdi. Ancak, öğrencilerin sabah okula gidiş saatlerinde ücretsiz taşınmasının eğitime verilen önem ve sosyal sorumluluk anlayışının bir parçası olduğunun altını çizdi.

(Abdulaziz ÖZCAN)