Kurtalan Delik Deşik!

Kurtalan’da su şebekesi borularında neredeyse her gün bir noktada patlak meydana gelmesi, ilçe sakinleri için günlük bir sıkıntı haline geldi.

Yenidoğan Mahallesi’nde Yaşar Kemal Caddesi, DEDAŞ hizmet binası karşısında bugün de yine bir patlama yaşandı. Patlayan boruyu onarmak için Kurtalan Belediyesi Su İşleri Ekipleri, kazı çalışması yaparak caddenin bir kısmını araç trafiğine kapatmak zorunda kaldı.

Kurtalan Belediyesi Su İşleri Birimi görevlisi Bilal Angün, şehrin dört bir yanına döşenen su hatlarında oluşan patlakların artan basınç nedeniyle yaşandığını belirtti. Patlamalarla ilgili açıklama yapan Angün, "Esnafımızın ihbarı üzerine Yenidoğan Mahallesi, Yaşar Kemal Caddesi, DEDAŞ hizmet binası karşısında patlayan su şebekesi hattının onarılması için çalışmalara başladık. Çalışma nedeniyle caddeyi araç geçişlerine kapattık ve yapılan kazı çalışması sonrası patlağı tespit edip onardık" dedi.

Su borusundaki arıza onarıldıktan sonra caddede yapılan kazı işlemi kapatılarak yol tekrar trafiğe açıldı. Su şebekesine bağlı abonelere su akışı sağlandı, ancak sürekli yaşanan bu tür kazıların belediyeye büyük maddi yük getirdiği ifade edildi.

DEM Parti Kurtalan Belediye Eş Başkanı Ali Rıza Bingöl, 30 Mart yerel seçimlerinden önce de ilçedeki altyapı sorunlarına dikkat çekmişti. Başkan Bingöl, su hatlarındaki bu patlakların bölgenin ciddi bir altyapı problemi olduğunu vurgulayarak, "300 metrede 10 noktada su hatları patlıyorsa, bu başlı başına büyük bir sıkıntıdır" şeklinde bir uyarıda bulunmuştu.

İlçede su hatlarının sürekli patlaması nedeniyle yaşanan mağduriyetler, vatandaşlar arasında da giderek artan bir rahatsızlık yaratıyor. Her patlamanın ardından yapılan onarımlar, trafik düzenini aksatırken, esnafların işlerini de olumsuz etkiliyor.

Kurtalan’ın mevcut altyapı sisteminin yetersiz olduğu, uzun vadede daha kapsamlı bir altyapı yatırımı yapılmadığı sürece bu tür patlamaların devam edeceği öngörülüyor.

(Ahmet Şinasi KILIÇASLAN)