Kurtalan’da işyerlerinde ruhsat denetimi yapıldı

Yapılan denetimle birlikte ruhsat ve diğer faaliyet belgelerinde eksiklik olan esnaflar uyarılırken yapılan uyarıdan sonra uyarılan işletmelerin ileriki günlerde tekrar denetleneceği bilgisi verildi.

Denetimde görev alan Zabıta Müdürlüğü Ekiplerinden Ali Rıza Tekin, “Ruhsat ve işletme faaliyet belgelerinin eksik olduğu tespit edilen esnaflarımıza eksik belgelerini tamamlamalarını söyledik. Yaptığımız uyarılardan sonra belgelerinde eksiklik tespit ettiğimiz işletmeleri ileriki günlerde tekrar denetleyeceğiz.” dedi.

Yapılan uyarıları dikkate almayan ve işletme sahiplerinin belgelerini tamamlamaları halinde cezai işlem uygulanacağını sözlerine ekleyen Tekin, “Fiyat tarife listesi asması gereken bazı işletmelerde bu listelerinde olamadığı veya olsa bile görülür yerlere asılmadığını gördük. Bu konuda da kendilerini uyardık.” sözlerini kullandı.

Yapılan ruhsat ve işletme faaliyet belgelerinin eksiksiz olmasının son derece önemli olduğunu söyleyen Tekin, “Zabıta ekipleri olarak eşit rekabet ortamının tahsis edilmesi ve esnafımızın bu ortamda satış yapması için var gücümüzle çalışacağız.” açıklamasını yaptı.

 

(Ahmet Şinasi KILIÇASLAN)