Kurtalan’da Okul Kantinleri Denetlendi

2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte Kurtalan'da okul kantinleri denetlendi.

Kurtalan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının ilk ders zilinin çalmasıyla birlikte ilçedeki okullarda faaliyet gösteren kantinleri denetlemeye başladı.

Zabıta ekipleri, öğrencilerin sağlığını korumak ve velilerin okul kantinleriyle ilgili endişelerini gidermek amacıyla kantinlerde satılan yiyecek ve içecekleri titizlikle inceledi.

İlçedeki okullarda faaliyet gösteren tüm kantinlerde eğitim-öğretim yılı boyunca sıkı denetimler gerçekleştireceklerini belirten Zabıta Müdürlüğü ekipleri, öğrenciler için sakıncalı olabilecek yiyecek ve içecekleri detaylı bir şekilde inceleyeceklerini vurguladı.

İlkokul, ortaokul ve liselerdeki kantinlere yapılan denetimlerde temizlik şartları, ürün fiyat etiketleri, gıda ürünlerinin son kullanım tarihleri, hijyen sertifikaları, iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatları gibi birçok konuda kontrol sağlandı. Zabıta ekipleri, tespit edilen bazı aykırı durumların kantin işletmecilerine bildirildiğini ve son uyarıların yapıldığını, bundan sonraki rutin denetimlerde de bu hususlara dikkat edileceğini ifade etti.

 

(Ahmet Şinasi KILIÇASLAN)