Kurtalan'da Taşımalı Eğitim Sorunu! Veliler Mağdur, Öğrenciler Endişeli

Kurtalan’a bağlı Derince Köyü sakinleri ilçe merkezinde okumakta olan kız ve erkek öğrencileri için okul servisi talebinde bulunuyor.

2024-2025 yılı eğitim ve öğretim döneminin başlamasıyla birlikte Derince Köyünde ikamet eden öğrencilerin velileri geçen yıllarda köyleri için devlet tarafından taşımalı eğitim hizmetinin sağlandığını belirterek bu yıl köylerinin taşımalı eğitim hizmetinin dışında bırakıldığını ifade ediyor.

İlgili yerlerle yaptıkları görüşmelerin sonuçsuz kaldığını söyleyen Derince Köylülerinden Cengiz Bingöl; “Köyümüzde liseye giden 16 kız ve erkek öğrenci var. Geçen yıllarda köyümüz taşımalı eğitim hizmeti kapsamına alınıyordu. Bu yıl ücretsiz servis hizmetinin dışında tutulduk. Kurtalan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne defalarca başvuruda bulunduk, köyümüzün tekrar taşımalı eğitim hizmeti kapsamına alınması için ama nafile kimse sesimizi duymak istemiyor.” dedi.

“Öğrencilerimizin yurtlara kaydedilmesi isteniyor. Bizde öğrencilerimizi yurtlara kaydetmek istemiyoruz.” sözlerini kullanan Cengiz Bingöl; “Bazen kendi imkanlarımızla öğrencilerimizin okullarına gelmelerini sağlıyoruz. Bazen de Kurtalan-Batman Karayolunda otostop çekerek okullarına geliyorlar. Bu öğrencilerin başına bir şey gelirse sorumlusu kim olacak söyler misiniz? Köyümüzle bir olan İncirlik köyü var Camimiz, bir içtiğimiz su bir kaldığımız evler iç içe onlara ücretsiz servis imkanı sağlanmış ama bizim köye sağlanmamış. Çevre köylerimizin tamamına bakıyoruz. Hakeza aynı durum onlar içinde geçerli. Sözde uzak köylerden gelen öğrencileri yurtlara yönlendiriyorlar. Madem öyle Gözpınar Köyü Kurtalan’dan çok uzak olmasına rağmen neden oraya taşımalı servis hizmeti verilmiş. Neden köyümüzle iç içe olan İncirlik köyüne taşımalı eğitim hizmeti sağlanmış? Bu ayrımcılık neden yapılıyor? Öğrencilerimize neden sahip çıkılmıyor?” sözlerini sarf etti.

Yetkililerden Derince Köyünün de taşımalı eğitim hizmeti kapsamına alınması talebinde bulunan Bingöl; “Ya bütün köyler için taşımalı eğitim hizmeti imkanı kaldırılsın ya da sağlanacaksa da bütün köyler için sağlansın. Bu hizmetin kaldırılması nedeniyle köylerden ilçeye merkezine okumak için gelen birçok Lise öğrencisi okulu bırakmak zorunda kalacak. Sayın yetkililerimiz yazık etmeyin bu çocuklar hepimizin çocukları.” cümleleriyle tepkisini dile getirdi.

 

(Ahmet Şinasi KILIÇASLAN)