Kurtalan’da Yeni Cami ve Taziye Evi İçin İlk Adım Atıldı

Kurtalan’a 18 km uzaklıkta bulunan Kapıkaya Köyünde cami yapımı için temel atma çalışmaları kapsamında temel kalıbı ve demirleri bağlandı.

Cami yapılacak olan alana kum, çimento gibi harç malzemeleri getirilirken son 4-3 gündür süren çalışmalar sonrası temel yapımı için ilk beton dökme işlemi tamamlanacak.

Köye ait caminin eskimesiyle birlikte hayırseverlerin verdiği destekler sayesinde cami yapımı için kollar sıvandı.

Yapılacak olan çalışmayla birlikte caminin altına taziye evi de yapılacak.

Kapıkaya Köyü Muhtarı Ahmet Ayaz, cami yapım sürecini yakından takip ettiğini belirterek “Köyümüze ait cami eskimeden dolayı hasar görmüştü ayrıca köyde taziye evi de olmadığı için cami ve taziye evi yapımı zorunlu hale geldi. Köylülerin ve hayırseverlerin katkılarıyla taziye evi ve camimizin temel atma çalışmasına başlamış bulunmaktayız.” dedi.

Ayaz, Cami yapım süreci boyunca maddi ve manevi desteğe ihtiyaç olduğunu belirterek “Cami yapımına hayırseverlerin sunduğu imkanlarla başladık, fakat inşa süreci için birçok kalemde harcamalarımız olacak bunların hepsini karşılamak önemli bir sorun bu nedenle hayırseverlerimizden destek bekliyor, camimizin yapımına destek sunmalarını istiyoruz.” sözleriyle talepte bulundu.

 

(Abdulaziz ÖZCAN)