Kurtalanlı Öğrenciler Yol Ücretlerinden Şikayetçi!

Kurtalan’da ikamet eden ve Siirt Üniversitesi'nde eğitim gören öğrenciler, minibüs yolculuklarında tam bilet ücreti ödemek zorunda kaldıkları için yetkililerden çözüm bekliyor.

Siirt Üniversitesi’nde öğrenim gören bir öğrencinin velisi olan Tacettin Özdemir, yol ücretlerinin öğrencilere ağır geldiğini belirterek duruma tepki gösterdi. Özdemir, Kurtalan’dan Siirt’e giden minibüslerde 60 lira ücret alındığını, bunun adaletsiz bir uygulama olduğunu savundu. “Kurtalan’dan Siirt’e yol ücreti 60 lira. Üniversitede inen öğrencilerden neden tam ücret alınıyor? Öğrencilere kolaylık sağlanması gerekirken, bu yüksek ücretler onların eğitim hayatını zorlaştırıyor. Zor şartlar altında okuyan öğrencilere destek olunması gerekiyor. Yetkililerden bu konuda acilen bir çözüm üretmelerini bekliyoruz,” ifadelerini kullandı.

- Minibüs Kooperatifinden İndirim Adımı

Kurtalan-Siirt Minibüs İşletmecileri Kooperatifi yetkilileri ise konuya dair yaptıkları açıklamada, öğrencilerin mağduriyetini dikkate aldıklarını ve Kezer’de bulunan Siirt Üniversitesi kampüsüne giden öğrencilere yol ücretinde indirim uygulayacaklarını belirttiler.

Kooperatif yetkilileri, Pazartesi gününden itibaren öğrencilerin Siirt Üniversitesi’ne 50 lira karşılığında taşınacağını açıkladı. Yetkililer ayrıca, Kurtalan-Siirt arası minibüs yol ücretinin Ulaştırma Bakanlığı’nın belirlediği tarifeye göre 1 Temmuz itibariyle 70 lira olduğunu, ancak kooperatifin bu ücreti 60 lira olarak belirlediğini ifade ettiler.

- Öğrenciler Çözüm Bekliyor

Yol ücretlerinde yapılan indirim, öğrencilerin maddi yükünü hafifletmeye yönelik bir adım olarak görülse de birçok öğrenci ve aile, bu düzenlemenin yeterli olmadığını düşünüyor.

Kurtalan’dan Siirt Üniversitesi’ne günlük olarak gidip gelen öğrenciler, yol masraflarının ciddi bir yük olduğunu dile getirerek, daha kalıcı ve geniş kapsamlı çözümler talep ediyor.

 

(Ahmet Şinasi KILIÇASLAN)