Kurtalanspor’un 1980 kadrosu

Nasri Turhan, Kurtalan’da 1970’li yıllarda Kurtalanspor ve Devrimspor adında iki takım olduğunu belirtti. Kurtalanspor, maddi imkansızlıklara rağmen ayakta durmayı başardı. 1992-1993 sezonunda Siirt Amatör Liginde şampiyon olan Kurtalanspor, bu büyük başarıyı tam olarak değerlendiremese de, 1997 yılında takımın 3. lige yükselmesiyle yeni bir döneme girdi.

Turhan, “Kurtalan'da futbolun altın yıllarının yaşandığı dönemde, ilçenin yöneticileri takımlara büyük destek sağlıyordu. Nevzat Taşdan gibi idareciler, hem maddi hem de manevi anlamda takımların yanında durarak, futbolun gelişimine katkı sağladılar. Ancak, günümüzde bu tür desteklerin azaldığı ve futbolun eski önemini yitirdiği görülüyor.” ifadelerini kullandı.

Turhan, "Takımımız 1997’de başlayarak 2001 yılına kadar altın yıllarını yaşadı. O dönem Kurtalan’da efsane Kaymakamımız Nevzat Taşdan vardı. Kurtalan’a çok büyük yatırımlar kazandırdı. Kurtalan’a çim sahayı kazandırarak bizi tozlu toprak sahadan kurtardı." dedi.

Turhan, maddi imkansızlıklara rağmen takımın 1997-2001 yılları arasında 3. ligde mücadele ettiğini söyledi. Hem oyuncu hem de antrenör olarak takımda görev yapan Turhan, takımın kurulduğu dönemde çim saha olmadığını, eski askerlik şubesinin bulunduğu alanda toprak sahada idmanlarını ve karşılaşmalarını yaptıklarını belirtti.

Hayatını futbola adayan Turhan, Kurtalan'da birçok gencin futbola kazandırılmasında büyük rol oynadı. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memurların da Kurtalanspor kadrosunda yer aldığını söyleyen Turhan, "14 yaşında futbola başladım. Gençliğimizi futbola verdik. Bizim maddi hiçbir beklentimiz yoktu. Kurtalanspor’un kaptanlığını ve oyunculuğunu uzun yıllar yaptım. Şu anda da çocukların kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılması için futbol kursumuzu hizmete açtık. Çocuklarımızın boş vakitlerini eğlenceli hale getiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Açtığı futbol kursunda minik çocukları eğiten Turhan, çocukların kötü alışkanlıklardan uzak durmaları ve boş vakitlerini eğlenceli ve verimli bir şekilde geçirmeleri için çaba sarf ediyor.

 

FOTOĞRAFTAKİLER

AYAKTAKİLER SOLDAN SAĞA: Nasri Turhan, Celal Eren, Mücahit Turhan, Ata Ayaz, Faysal Toktanış, Remzi Ertaş

OTURANLAR SOLDAN SAĞA: İSMAİL (POLİS), Ahmet Hülako, Yahya Gürühan, Yılmaz Tuaç, Kenan Aktaş, Medeni Toktanış

 

(Abdulaziz ÖZCAN)