Limak Kurtalan Çimento Fabrikası Müdürü Yıldırım’dan önemli açıklamalar

ABDULAZİZ ÖZCAN – ÖZEL RÖPORTAJ

Kurtalan Gazetesi Muhabiri Abdulaziz Özcan Kurtalan’da faaliyet göstermekte olan Limak Kurtalan Çimento Fabrikası Müdürü Mahmut Zeki Yıldırım’ı makamında ziyaret ederek fabrikanın işleyişi ve fabrika ile ilgili yıllardır süre gelen iddialara yönelik sorular sordu.

Gazete muhabiri Özcan’ı fevkalade bir şekilde karşılayan Yıldırım Limak Kurtalan Çimento Fabrikası olarak günlük maksimum kapasiteyle çalıştıklarını aktarıp fabrika içerisinde işleyen sistemin sorunsuz bir şekilde uygulandığını ve her türlü koşula hazır olduğunun bilgisini verdi.

Yıldırım, fabrika çalışanlarının öz verili bir şekilde çalıştığını aktarırken karşılarına çıkan olası aksaklıkların profesyonel bir şekilde çözüldüğüne değinerek deneyim ve tecrübelerle dolu bir kadroyla çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Fabrikanın bölgedeki inşaat sektörüne büyük katkılarının olduğunu dile getiren Yıldırım, çevre illere de bayilikler aracılığı ile çimento satışı yaptıklarını ifade etti.

“LİMAK KURTALAN ÇİMENTO FABRİKASI TARİHİ BİR DEĞERE SAHİP”

Limak Kurtalan Çimento Fabrikasının tarihi bir değere sahip olduğunu da açıklayan Mahmut Zeki Yıldırım; “Limak Kurtalan Çimento Fabrikası bölgemizdeki diğer Limak Çimento Fabrikalarının ana merkezi halindedir. Çünkü bu fabrikanın temeli 1976 yılı ortasında atılmış, 1984 yılı sonunda işletmeye açılmış olup bölgedeki ilk çimento fabrikasıdır. Bu nedenle fabrika merkez olarak kullanılmaktadır.” sözlerini sarf etti.

“FABRİKADA ÇEVREYE KORUMA KONUSUNDA ASLA TAVİZ VERİLMİYOR”

Çevreyi koruma ve zarar vermeme konusunda fabrikada ciddi yatırımlar yapıldığına işaret eden Limak Kurtalan Çimento Fabrikası Müdürü Yıldırım; “Limak Kurtalan Çimento Fabrikası alanı içerisinde yıllar içerisinde ekimini yaptığımız ağaçlar sayesinde koca bir orman oluşturduk. Bu orman bile bizim ne kadar ölçüde çevreye değer verdiğimizin nişanesidir. Bunun yanında tükettiğimiz enerji doğalgaz yani çevreye en az zarar veren yakıt. Artı fabrikalarımızın bacalarında uluslararası standartlarda kullanılan filtrelerimiz mevcut. Ayrıca Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından belirtilen emisyon değerlerinin bile altındaki emisyon değerlerine sahibiz ve bu değerler 7/24 ilgili devlet kurumları tarafından müdahale edemeyeceğimiz sistemlerle takip ediliyor.” dedi.

HAMMADDE OCAĞINDAKİ PATLATMALAR KİMSEYE ZARAR GELMEYECEK ŞEKİLDE KONTROLLÜ YAPILIYOR

Üretim sahası alanında ham madde tedariki noktasında kontrollü patlatmaların yapıldığını söyleyen Yıldırım, bu patlatmaların hiç kimseye zarar vermeyecek şekilde yapılması için büyük çaba harcadıklarını söyledi.

Patlamada kullanılan patlayıcıların tamamının tek seferde aktif edilmesi yerine 7 ayrı bölüme bölündüğünü ve patlatama için Siirt Valiliği, Kurtalan Kaymakamlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Belediyenin bilgilendirildiğini ifade eden Yıldırım kontrolü patlamanın jandarma ekipleri nezaretinde gerçekleştiğine vurgu yaptı.

FABRİKAYA İŞÇİ ALIMLARI NOKTASINDA ÖNCELİK NİTELİK

Fabrikaya işçi alımı noktasında şuan için bir çalışmalarının olmadığına dikkati çeken Yıldırım; “Çalışacak işçi ihtiyacımız olduğunda bir üst yönetimimize bildiriyoruz. Burada Limak Holding yönetimi tarafından işçi alım süreci başlatılıyor ve başvurular internet ortamında alınıyor. Yapılan başvurular çerçevesinde adaylardan istenilen kriterleri taşıyanlar belirleniyor ve süreç bu şekilde devam ediyor.” ifadelerine yer verdi.

KURTALAN’DAN YATIRIM ALANLARINA AÇILAN TEK FABRİKA “LİMAK ÇİMENTO”

Limak Çimento’nun halka arz olduğunu ve borsalarda hisse alım-satım işlemlerine açıldığına dikkati çeken Yıldırım; Limak Çimento’nun halka arz olmasıyla birlikte bir nevi ilgili hissede yatırımcı konumundaki her vatandaşın Limak Çimento fabrikalarına ortak olduğunu söyledi.

HALKA ARZ SONRASI KURUM VE KURULUŞLARA YAPILAN ÇİMENTO DESTEKLERİ NEDEN KESİLDİ SORUSUNA CEVAP

Limak Çimento fabrikalarında üretilen çimentonun satışında hisse satın alan bütün yatırımcıların payı olduğunu sözlerinin arasına sığdıran Yıldırım, bu nedenle daha önce bazı kurum ve kuruluşlara yapılan çimento yardımı desteklerinin sonlandırıldığına işaret etti.

Limak Çimento Fabrikalarında üretimi yapılan ve satılan çimento miktarları, üretim giderleri ve elde edilen karların tamamı BDDK ve SPDK tarafından gözetlendiğini aktaran Zeki Yıldırım; şuan için doğrudan çimento yardımı yapılmasının mümkün olmadığına atıf yaparak sözlerini sonlandırdı.

Keyifli geçen görüşmenin ardından gazetemiz muhabirine ziyaretinden türü teşekkür eden Limak Kurtalan Çimento Fabrikası Müdürü Mahmut Zeki Yıldırım görüşmenin son derece verimli geçtiğini ifade edip hatıra fotoğrafı çekmeyi ihmal etmedi.