MEB'den yeni düzenleme! Aradığınız öğrenciye artık ulaşılamayacak

UNESCO’nun 2023 Küresel Eğitim İzleme raporuna dayanan bu karar, dünya genelindeki uygulamalara paralellik gösteriyor. Raporda, öğrencilerin okullarda akıllı telefon kullanmasının, eğitim performansını olumsuz etkilediği ve çocukların duygusal istikrarına zarar verdiği belirtilmişti. Bu bağlamda, birçok ülkenin cep telefonu yasağı uyguladığı biliniyor.

MEF Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Bilge Selçuk da yasağı destekleyen görüşlerini paylaştı. Selçuk, cep telefonlarının sınıf içinde dikkati dağıttığını ve öğrenci ilişkilerini olumsuz etkilediğini belirterek, telefon yasağının akademik ve psikolojik anlamda olumlu sonuçlar doğurduğunu vurguladı. Ancak, bu yasağın dijital teknolojinin eğitimde kullanımını engellememesi gerektiğini, dijital okuryazarlığa önem verilmesi gerektiğini de ekledi.

Bakan Yusuf Tekin ise yeni dönemde "sınıf annesi" uygulamasının kaldırılacağını açıkladı. Tekin, bu uygulamanın olumsuz etkilerinin göz önüne alınarak kaldırıldığını belirtti ve velilerin mevzuatta yer almayan destek türlerine izin verilmeyeceğini hatırlattı.

(Haber Merkezi)