MediaMarkt'a göre dikey ve akıllı robot süpürgeler daha çok tercih ediliyor

İSTANBUL (AA) - MediaMarkt, toz torbalı süpürgelerin artık daha az tercih edildiğini, dikey ve akıllı robot süpürgelerinin ev temizliğinde birinci tercih haline geldiğini bildirdi.

MediaMarkt'tan yapılan açıklamaya göre, adet bazında toplam satışın sadece yüzde 6'sını oluşturan toz torbalı süpürgeler, daha çok yetkili bayiler gibi geleneksel satış kanalları ve beyaz eşya kampanyaları üzerinden satılıyor. Dikey süpürgeler, satışlarda yüzde 33'lük artış gösterirken, robot süpürgeler toplam satışın yüzde 30'unu oluşturuyor.

Kablosuz kullanım kolaylığı, çok yönlü kullanım ve kullanımda ergonomi gibi avantajlar sunan dikey süpürgeler, tüketiciler nezdinde hızla popülerleşirken, pazarın en hızlı büyüyen segmenti olarak öne çıkıyor.

Adet bazında toplam satışlarda yüzde 25'lik bir paya ulaşan dikey süpürgeler, tüketicilerin evlerinde en fazla tercih ettikleri süpürge modeli olarak öne çıktı.

Kablosuz ve şarjlı cihazlar, kullanıcıların temizlik ihtiyaçlarını karşılamada birincil tercihleri arasında yer alırken, MediaMarkt'ın yaptığı araştırmaya göre 2024'te, 2023'e kıyasla dikey süpürge satışları adette yüzde 33'lük bir büyüme kaydetti.

Toplam elektrikli süpürge satışlarının yaklaşık yüzde 30'unu akıllı robot süpürgeler oluştururken, robot süpürgelerin adet bazındaki payı ise yüzde 17 olarak öne çıkıyor.

Robot süpürgelerin satışlarında, geçen yıla göre adet bazında yüzde 5'lik bir artış gözlemlenirken, tüketiciler, robot süpürge satın alırken kaydedilebilir harita, MOP özelliği, toz istasyonu, çekim gücü ve uygulama kullanım kolaylığı gibi özelliklere önem veriyor.