Narin Güran cinayeti hala aydınlatılamadı! İşte savcıya göre cinayetin failleri

Tutuklama Dalgası Devam Ediyor

Soruşturmanın ilk aşamasında 22 zanlı gözaltına alınmıştı. Narin’in annesi Yüksel ve abisi Enes’in de aralarında bulunduğu 8 kişi daha önceki gece tutuklandı. Daha önce tutuklanan amca Salim Güran ve "itirafçı" Nevzat Bahtiyar ile tutuklu sayısı 10’a yükseldi. İki amca ve bir kuzen ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Savcıya Göre Cinayetin Şeması

Savcının değerlendirmesine göre, cinayetin faili amca Salim Güran, suça iştirak edenler ise anne Yüksel, abi Enes ve Nevzat Bahtiyar. Diğer zanlılar suç delillerini yok etmekle suçlanıyor. Şemada birinci kategoride amca Salim "kasten öldürmek" suçlamasıyla öne çıkıyor. İkinci kategoride anne, abi ve Nevzat, üçüncü kategoride ise diğer aile üyeleri ve işçiler yer alıyor.

Amca Salim Suçlamaları Reddetti

Tutuklu amca Salim Güran, cezaevinde verdiği ifadede suçlamaları reddederek, olayla ilgisi olmadığını belirtti. Salim, yeğeni Narin’in ölümüne dair Nevzat Bahtiyar’ın beyanlarının yalan olduğunu savundu. Salim, hayat kadınlarıyla görüşmelerini gizlemek için telefon kayıtlarını sildiğini ifade etti, ancak Narin'in ölümüyle ilgisinin olmadığını iddia etti.

Tutuklanan Abi Kendini Hem Isırmış Hem Yumruklamış

Tutuklanan ağabey Enes Güran ifadesinde daha önce de iddia ettiği gibi kolundaki ısırık izini üzüntüden kendisinin yaptığını söyledi: "Ben Malatya'da yaşıyorum. Ağabeyim askere gidecek diye köye geldim. Narin öğlen camiye gitmek üzere ayrıldı. Çok yorgundum, uyudum. Bir ara bir arkadaşım aradı, yarı uykulu konuştum tekrar uyudum. 16.00'a kadar uyudum. Dışarı çıktım. Akşama eve geldiğimde, 19.11'de annem 'Narin nerede?' dedi. 'Bilmiyorum' dedim. 16.00'da uyandığımda annem evdeydi, yanında komşumuz vardı.Ben kardeşimi çok severdim.

Kardeşim Narin'i Nevzat bıraktıysa, bunu ancak birinin tehdit ve para ile yaptıracağını düşünüyorum. Çünkü Nevzat ekonomik olarak güçsüz ve sönük bir kişilik. Para için tehdit edilse yapabilir ya da korkarak yapmış olabilir. Narin'i arama çalışmalarında Nevzat sadece bir kez yanımıza geldi. Salim Güran, Nevzat'ı tehdit ettiyse, Nevzat buna karşı koyamayacak kadar korkak bir insandır. Narin'i ararken mısır koçanları her yerimize çarpıyordu. Hastaneden bir çocuk olduğu haberi geldi gidip baktık, Narin'in olmadığını gördük. Döndükten sonra olaylara üzüntüden kendime yumruk attım. Ağlarken kolumu ısırdım."

Anneye O Soru Soruldu

Tutuklanan anne Yüksel Güran, savcılıktaki verdiği ifadesinde amca Salim Güran'la ilişkisi olduğu iddiaları üzerine sorulan "Narin sizin evinize patikayı çıkıp yukarıya geldiğinde sizle Salim'in ilişkisine denk gelmesi nedeniyle mi öldürdünüz?" sorusuna "Benim bu adamla da herhangi bir ilişkim olamaz" cevabını verdi. "Eylemi siz gerçekleştirmediyseniz kimin gerçekleştirdiğini düşünüyorsunuz?" sorusunu ise "Benim şüphelendiğim kimse yok. Kocamın da husumetlisi olup, olmadığını bilmiyorum" diye cevapladı. "Narin'in kaybolduğunu neden eşiniz Arif'e bildirmediniz?" sorusuna cevabı ise şöyle oldu: "Yolda olduğunu biliyordum. Telaşa düşerse kaza yapar diye. Eşim döndüğünde kendisine haber vermediğim için bana kızdı." Anne, amca Salim Güran ve cesedi saklayan Nevzat Bahtiyar için "İkisi çok iyi arkadaştırlar" dedi.

 

(Haber Merkezi)