Siirt Valisi Kızılkaya, cennetle müjdelenen sahabenin türbesini ziyaret etti

Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, Pervari ilçesine bağlı Yukarıbalcılar köyünde  cennetle müjdelenen on Sahabi'den biri olan 'Abdurrahman Bin Avf' hazretlerinin türbesini ziyaret etti.

Türbe restorasyonu, Cami, çevre ve peyzaj düzenlemesi çalışmalarını inceleyerek, yetkililerden bilgi alan Vali Kızılkaya 'Abdurrahman Bin Avf' hazretlerinin makamının bulunduğu Yukarıbalcılar köyümüz gelecekte önemli bir inanç merkezine ev sahipliği yapacaktır.” ifadelerini kullandı.

Vali Kızılkaya daha sonra Pervari-Doğan Köy yolunda incelemelerde bulundu.

Yetkililerden bilgi alan Vali Kızılkaya, “Yol yapım çalışmaları devam eden Doğan-Pervari karayolunun alt yapı çalışmalarının tamamlanma aşamasında olduğunu ve en kısa sürede asfaltlama çalışmalarına başlanacağını ayrıca Karayolları ağına alınan Pervari-Çemikari -Doğan Güvenlik yolunun da asfaltlanma planlamasının yapıldığını belitti.

Vali Kızılkaya, ulaşım yatırımlarının bir an önce tamamlanması için yetkililere talimat verdi.

Vali Kızılkaya ve beraberindekiler daha sonra Yaprektepe köyü köye bağlı Güzelbağ Mezrası, Düğüncüler, Söğütönü ve Gökbudak köylerini ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi.

Köy sakinlerinden köylerin taleplerini dinleyen Vali Kızılkaya Köy okullarını da ziyaret etti.

Okul idarecileri ve öğretmenlerle görüşen Vali Kızılkaya sınıfları gezerek, öğrencilerle sohbet etti. Okulun sorun ve taleplerini yetkililere not aldırdı.

Vali Kızılkaya, Siirt'in Pervari ilçesine 7 kilometre uzaklıkta Yukarıbalcılar köyünde makamı bulunan ve cennetle müjdelenen on Sahabi'den biri olan 'Abdurrahman Bin Avf' hazretlerinin türbesinde de incelemelerde bulundu.

Türbe restorasyonu, Cami, çevre ve peyzaj düzenlemesi çalışmalarını inceleyerek, yetkililerden bilgi alan Vali Kızılkaya 'Abdurrahman Bin Avf' hazretlerinin makamının bulunduğu Yukarıbalcılar köyümüz gelecekte önemli bir inanç merkezine ev sahipliği yapacaktır.” dedi.

(Valilik Basın)