Siirt’in Yeşil Altını Hırsızlara Karşı Korunacak

Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya’nın başkanlığında, Ağustos ayı Güvenlik ve Asayiş Bilgilendirme Toplantısı yapıldı. Toplantıda, Siirt genelinde gerçekleştirilen güvenlik ve asayiş faaliyetleri değerlendirildi.

Vali Kızılkaya, konuşmasında Siirt’in huzur ve güvenliğini sağlama konusunda kararlılıkla çalıştıklarını vurguladı. Terörle mücadele kapsamında Ağustos ayında 17 operasyon düzenlendiğini belirten Vali Kızılkaya, operasyonlarda 6 sığınak ve mağaranın imha edildiğini ve çok sayıda silah ile mühimmatın ele geçirildiğini ifade etti. Ayrıca, terör örgütü propagandası yapan 16 kişinin ve FETÖ’ye üye olma suçundan aranan bir kişinin yakalanarak adli makamlara teslim edildiği belirtildi.

Uyuşturucuyla mücadele kapsamında ise Ağustos ayında gerçekleştirilen 60 operasyonda, 68 şüphelinin yakalandığı ve çeşitli uyuşturucu maddelerin ele geçirildiği bildirildi. Vali Kızılkaya, vatandaşların UYUMA mobil uygulamasıyla güvenlik güçlerine destek olmalarının önemine dikkat çekti.

Kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele kapsamında Ağustos ayında 39 operasyon gerçekleştirildiğini belirten Vali Kızılkaya, 48 şüpheli hakkında adli işlem yapıldığını açıkladı. Siber suçlarla mücadelede ise 25 siber olayın 12’sinin aydınlatıldığı ve çeşitli suçlardan 44 kişi hakkında işlem yapıldığı ifade edildi.

Vali Kızılkaya, asayiş olaylarına yönelik olarak Ağustos ayında 567 olayın 550’sinin aydınlatıldığını ve genel aydınlatma oranının %96,4 olduğunu vurguladı.

Toplantıda, fıstık hasadı döneminde hırsızlık olaylarının önlenmesi amacıyla, fıstık bahçelerinin jandarma devriye faaliyetleriyle koruma altına alınacağı da açıklandı. Vali Kızılkaya, bu konuda gerekli tüm tedbirlerin alındığını belirtti.

Okul çevrelerinde güvenliği sağlamak amacıyla alınan tedbirlerden de bahseden Vali Kızılkaya, 9 Eylül’de başlayacak olan eğitim-öğretim yılında, okul çevrelerinde devriye hizmetlerinin titizlikle sürdürüleceğini ve okul servis araçlarına yönelik denetimlerin yapılacağını söyledi.

Vali Kızılkaya, toplantının sonunda, Siirt’in huzur ve güvenliği için tüm birimlerle koordineli olarak çalışmaya devam edeceklerini belirtti ve emeği geçen tüm güvenlik güçlerine teşekkür etti. Toplantı, güvenlik ve asayiş konularında yapılan değerlendirmelerin ardından sona erdi.

 

(Siirt Valiliği Basın)