Siirt'te 960 Süreli İşçi Alınacak

Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR iş birliğiyle yürütülecek İş Gücü Uyum Programı (İUP) kapsamında, Siirt merkez ve ilçelerinde toplam 960 kişiye iş imkânı sunulacak. 9 Eylül 2024 tarihinde başlayacak program, 30 Haziran 2025 tarihinde sona erecek. Başvurular, İŞKUR e-şube, Alo170, çalışma ve iş kurumu il müdürlükleri ve İŞKUR hizmet merkezlerinden yapılabilecek.

Kimler Başvurabilir?

Programa katılmak isteyen 18 yaşını doldurmuş, İŞKUR'a kayıtlı, emekli olmayan ve son bir aydır sigortalı çalışmayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları başvuruda bulunabilecekler. Program, özellikle engelliler, gençler, kadınlar, eski hükümlüler ve uzun süre işsiz kalan bireylerin istihdamını artırmayı amaçlıyor.

İUP Programının Detayları

Program yarı zamanlı olarak yürütülecek ve ilk 4 hafta yoğunlaştırılmış eğitimlerle haftada 37,5 saat sürecek. Sonraki haftalarda ise haftalık 22,5 saatlik bir çalışma düzeni uygulanacak. Katılımcılar azami 140 fiili gün boyunca programdan faydalanabilecek ve kısa vadeli sigorta primleri de İŞKUR tarafından karşılanacak. Ayrıca, İUP’a katılanların başka işlerde çalışmalarının da önünde bir engel bulunmuyor.

(Haber Merkezi)