Siirt’te Çiftçi, Tarlasına Dadanan Domuzlardan Bıktı! Böyle Çözüm Buldu

Mısır, pamuk, tütün ve kavun ekili tarım arazilerine dadanan yaban domuzları bu ürünlerde talana neden olarak bölgedeki tarımsal faaliyetlere ciddi zararlar verebiliyor.

Aynı bölgede yaban domuzlarına karşı Siirt İl Özel İdaresi ekipleri de aralıksız çalışma yürütürken bölge çiftçisi de teknolojik sistemlerle tarlalarına dadan yaban domuzlarına karşı önlemini almaya çalışıyor.

Bozhöyük, köyünde 250 dönümlük alanda ailesiyle birlikte ektiği mısır bitkisini yaban domuzlarına karşı korumak için elektrikli sistem kullanmaya başladıklarını söyleyen Veysel Ayyıldız, “Sürüler halinde gezen yaban domuzları bölgemizi istila etti. Bu domuzlara karşı sağ olsun yetkililerde harekete geçti fakat tam anlamıyla baş etmek zor. Yaptığımız araştırmalar sonucu düşük akımlı elektrik sistemlerinin satıldığını gördük satın aldığımız. Bu sistemlerden birisini arazimizin etrafına ördük ve çalıştırdık.” dedi.

Ayyıldız, kurdukları sistem sayesinde arazilerinin etrafını koruma altına aldıklarını ve kuruldukları günden buyana yaban domuzlarının tarlalarına dadanmadığına işaret etti.

 Aynı sorundan muzdarip olan diğer bütün çiftçi arkadaşlarına bu sistemi tavsiye ettiğini söyleyen Veysel Ayyıldız; “Biraz maliyetli olsa da büyük bir faydası var ben tarlamın etrafına bu sistemi kurmak için ortalama 45 bin lira harcadım ama elde ettiğim sonuç bu paraya değiyor.” sözlerini kullandı.

(Abdulaziz ÖZCAN)