Velilerden Çağrı: 'Kız Öğrencilerimizin Eğitimi Yarım Kalmasın'

2024-2025 yılı eğitim ve öğretim döneminin başlamasıyla birlikte Akçagedik Köyünde ikamet eden öğrencilerin velileri geçen yıllarda köyleri için devlet tarafından taşımalı eğitim hizmetinin sağlandığını belirterek bu yıl köylerinin taşımalı eğitim hizmetinin dışında bırakıldığını aktardı.

İlgili yerlerle yaptıkları görüşmelerin sonuçsuz kaldığını söyleyen Akçagedik Köylülerinden Ali Haydar Kayra, “Köyümüzde liseye giden 12 kız öğrenci var. Geçen yıllarda köyümüz taşımalı eğitim hizmeti kapsamına alınıyordu. Bu yıl ücretsiz servis hizmetinin dışında tutulduk. Öğrencilerimizin yurtlara kaydedilmesi isteniyor. Bizde öğrencilerimizi yurtlara kaydetmek istemiyoruz.” dedi.

Akçagedik Köyünden Kurtalan ilçe merkezinde okumakta olan Lise öğrencisi babası Mehmet Can ise 2024-2025 yılı eğitim öğretim döneminde sağlanan taşımalı eğitim hizmeti kapsamında genel olarak kız öğrencilere yönelik tolerans gösterildiği halde köylerinde 12 kız öğrenci olmasına rağmen “Neden öğrencilerimize taşımalı eğitim hizmeti sağlanmıyor. Kız çocuklarımızı yurtlara kaydetmemiz teşvik ediliyor. Yurtlarda kalmalarına güvenmiyoruz, kız öğrencilerimizin akşamları evlerine gelmelerini istiyoruz. Yetkililerimiz sesimizi duysun köyümüzden Kurtalan ilçe merkezine giden kız öğrencilerimiz için servis tutulsun.” sözlerini kullandı.

Yine aynı köyden olan Zeki Kayra’da söz konusu durumla ilgili Kurtalan Gazetesi Muhabiri Abdulaziz Özcan’a açıklamalarda bulunarak “Her yıl köyümüze çıkan ücretsiz servis hizmeti bu yıl tasarruf tedbirlerine takıldı. Tamam kabul ediyoruz tasarruf tedbirleri var ama emin olun köyümüzden Kurtalan’a okumak için giden öğrencilerin tamamı kız. Biz yurtlarda kalmalarını istemiyoruz, kız öğrencilerimiz bizler için önemli olduğu kadar devlet içinde önemli. Birçok köyün servisi var ve özelikle kız öğrenci bulunan yerlere bu servis imkanı sağlanmış. 12 kız öğrencimiz olmasına rağmen maalesef köyümüz için aynı şeyi geçerli olmadı. Sayın Valimiz Kemal Kızılkaya ve Sayın İlçe Kaymakamımız Samet Serin Beyden bu konuya el atmasını talep ediyoruz. Lütfen bizlere yardımcı olun, yoksa bazı veliler bu kız öğrencileri yurtlara gitmelerine izin vermeyecek eğitim hayatları son bulacak, yazık etmeyin.” açıklamasını yaptı.

 

(Ahmet Şinasi KILIÇASLAN)